1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Zaimler’den doğalgaz rezervi değerlendirmesi

Zaimler’den doğalgaz rezervi değerlendirmesi

featured

Zaimler’den doğalgaz rezervi değerlendirmesi / Haberin Peşinde Urfa

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler doğalgaz rezervine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zaimler rezerv keşfinin Türkiye için önemli olduğunu söyledi. 

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler Karadeniz Tuna-1 sahasında bulunan yeni doğalgaz rezervine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zaimler açıklamasında şunları kaydetti,  “Bugün öngörülen rezerv büyüklüğünün yaratacağı ekonomik değerin yanı sıra, bu keşfi arama ve üretim faaliyetlerindeki uzun vadeli yolculuğumuzun önemli bir adımı olarak düşündüğümüzde, ülkemizin uluslararası enerji platformunda etkinliğinin artması açısından da büyük önem arz etmektedir.

Doğalgaz, ülkemizin 81 ilinde yaygın bir şekilde kullanılmasının yanı sıra elektrik üretimi için de çok önemli bir kaynaktır. Gelecek dönemde elektrifikasyon ile birlikte en yüksek kullanım artışını beklediğimiz enerji sektörünün can damarlarından ve ekonomi üzerindeki itici güçlerden birisidir.

Bu değerli potansiyelin kinetiğe dönüştürülerek ülkemizde kullanılmaya başlanması ile cari açığımızın azaltılması, enerjide arz güvenliği, doğalgaz ve elektrik fiyatlarının aşağı yönlü hareketi, yerli kaynak payımızın arttırılması ile dışa bağımlılığımızın azaltılması, sanayimizin maliyetlerini düşürerek rekabet gücümüzün arttırılması ve istihdam gibi bir çok imkan elde edilebilecektir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Zaimler’den doğalgaz rezervi değerlendirmesi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!