1. Haberler
  2. Dünya
  3. Yunan uzman: Türkiye’nin üstünlüğüne karşı İsrail’in yardımlarına ihtiyacımız var

Yunan uzman: Türkiye’nin üstünlüğüne karşı İsrail’in yardımlarına ihtiyacımız var

featured

Yunan uzman: Türkiye’nin üstünlüğüne karşı İsrail’in yardımlarına ihtiyacımız var / Haberin Peşinde Urfa

Doğu Akdeniz ve Adalar Denizi’ndeki anlaşmazlıklarda Türkiye’ye karşı ABD ve Avrupa Birliği’nin desteğini almak isteyen Yunanistan hükümeti, istediği sonuçları elde edemedi. Yunan muhalefeti tarafından sert bir şekilde eleştirilen Miçotakis hükümeti, aynı zamanda BAE, Suudi Arabistan, Mısır ve İsrail’i kendi yanına çekmeye çalışıyor. Yunan analist Stergios D. Theofanidis, hükümete tavsiyelerde bulunduğu analizinde “Türkiye’nin üstünlüğüyle her alanda etkili bir şekilde mücadele etmemiz için İsrail’in yardımına ihtiyacımız var” ifadelerine yer verdi.

Türkiye ile Yunanistan arasında uzun yıllardır çözülemeyen birçok sorun bulunuyor. Son yıllarda iki ülke arasında ciddi siyasi ve askeri gerilimlere sebep olan anlaşmazlığın temelinde ise Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Doğu Akdeniz’de yürüttüğü faaliyetler var. Yunan hükümeti, adaların varlığını öne sürerek Oruç Reis’in Yunan egemenlik sahasında araştırma yaptığını öne sürüyor.

Türkiye ise adaların kıta sahanlığı hakkı doğurmayacağını her platformda dile getiriyor.

Bu çerçevede Avrupa Birliği’nin ve ABD’nin Türkiye’ye yaptırım uygulamasını isteyen Atina, şu ana kadar bu çabalarında başarısız oldu.

SON ÇARE İSRAİL

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye karşı somut adım atılamadığı gerekçesiyle eleştirilerin hedefinde. Yunan hükümeti aynı zamanda, Türkiye’ye karşı Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve İsrail ile ilişkilerini güçlendirmeye çalışıyor.

“TÜRKİYE’YE KARŞI İSRAİL İLE ANLAŞALIM”

Yunanistan’da yayın yapan DefencePoint haber sitesinde bir analiz kaleme alan Stergios D. Theofanidis, hükümetin diplomatik çabalarının oldukça yetersiz olduğunu söyledi.

Türkiye’nin üstünlüğüyle her alanda etkili bir şekilde mücadele etmemiz için İsrail’in yardımına ihtiyacımız var.” diyen Theofanidis, “Kötü Yunan yönetimi, İsrail ile stratejik işbirliğimizi baltalıyor eleştirisinde bulundu.

Türkiye,Yunanistan,İsrail,İşbirliği,Anlaşma

Kaynak YeniŞafak

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yunan uzman: Türkiye’nin üstünlüğüne karşı İsrail’in yardımlarına ihtiyacımız var
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!