1. Haberler
  2. Eğitim
  3. YÖK baraj düşürme çalışmalarını tamamladı: YKS’de barajın 170’e düşürülmesi gündemde

YÖK baraj düşürme çalışmalarını tamamladı: YKS’de barajın 170’e düşürülmesi gündemde

featured

YÖK baraj düşürme çalışmalarını tamamladı: YKS’de barajın 170’e düşürülmesi gündemde / Haberin Peşinde Urfa

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) çok sayıda adayın barajın altında kalması nedeniyle barajın geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 170’e düşürülmesi gündemde. YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre; konuyla ilgili çalışmasını tamamladı, konu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu.

Üniversiteye girişte tercih dönemi sürerken, baraj puanlarının düşürülmesi gündemde. Yükseköğretim Kurulu, konuya ilişkin çalışmasını sürdürüyor. NTV’nin haberine göre; Yetkililer, salgın nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesi ve öğrencilerin uzaktan eğitim döneminde sınava iyi hazırlanamamaları nedeniyle üniversite sınavında başarı ortalamasının düştüğünü bildirdi. Çok sayıda aday barajın altında kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldığı bir televizyon programında, 180 olan baraj puanının altında kalanlara yönelik bir çalışma yapıldığını söylemişti.

Cuhurbaşkanı Erdoğna,YÖK,YKS


0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YÖK baraj düşürme çalışmalarını tamamladı: YKS’de barajın 170’e düşürülmesi gündemde
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!