1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Yerli solunum cihazı seri üretimden çıktı

Yerli solunum cihazı seri üretimden çıktı

featured

Corona virüs salgını ülkemize girmeden yerli ve milli imkanlarla üretilmeye başlanan solunum cihazının seri üretimden çıktığını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu.

Corona virüsü salgınıyla tüm dünyada önemi artan solunum cihazlarıyla ilgili çalışmalar yürüten konsorsiyum, yerli cihazın ilk seri üretimini tamamladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Arçelik’in ürettiği, ASELSAN ve BAYKAR A.Ş mühendislerinin teknik destekleriyle katkı sağladığı, BİOSYS Biyomedikal’in tasarladığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın öncülüğünde geliştirilen yerli solunum cihazının seri üretime geçtiğini duyurdu.

“HASTALIK SINIRLARIMIZA GİRMEDEN BAŞLATILDI”

Bakan Koca, “Henüz hastalık sınırlarımızdan girmeden ihtiyacı görüp yerli ve milli imkanlara güvenerek başlattığımız solunum cihazı projemiz bugün seri üretimden çıktı. Emeği geçen herkese teşekkürler” dedi.


0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yerli solunum cihazı seri üretimden çıktı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!