1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yarım milyarlık özel davet

Yarım milyarlık özel davet

featured

Yarım milyarlık özel davet / Haberin Peşinde Urfa

4 milyon bulamadığı için yangın söndürme uçaklarını hangardan çıkaramayan Türkiye, yaklaşık yarım milyarlık yol .lesini ilana çıkmadan, yani rekabete kapalı şekilde kimseye duyurmadan gizli kapaklı gerçekleştirdi. .le son 5 yılda, 6,3 milyarlık en az 12 büyük kamu .lesi alan ve bu .leye de özel olarak davet edilen “Yapı ve Yapı” şirketine verildi. 

“Konya, Taşkent-Ermenek Ayrımı-Balcılar İl Yolu KM:0+000-20+133 Yapım işi” .le 22 Haziran’da yapıldı. Yaklaşık maliyeti 499.5 milyon lira olarak hesaplanan proje için yüzde 15 “Yerli istekli lehine fiyat avantajı” indirimi yapıldı.
2 Ağustos’ta imzalanan sözleşmeye göre 17 Ağustos’ta başlayacak ve 4 Şubat 2023’te bitecek iş için müteahhide ödenecek rakam 424 milyon lira olacak.

VATANDAŞIN CEBİNDEN DAHA FAZLA PARA ÇIKIYOR

.le için, kamu yararına rekabete imkan sağlayan “Açık” usül yerine, kanunun deprem ve afetler gibi önceden bilinemeyecek olağanüstü haller için öngördüğü “21-b Pazarlık” usulü tercih edildi.

21-b usulünde iktidara yakın şirketlere iş verilmesinin yanında önemli bir sorun daha yaşanıyor.

İstatistikler, özellikle “açık” usulde yapılan .lelerde, “21-b Pazarlık usulüne göre yapılanlara göre kamu lehine çok daha büyük oranda indirim sağlandığını gösteriyor. Yani bu usülde .le edilen işlerde her bir vatandaşın cebinden olması gerekenden daha fazla para çıkıyor.

GEÇEN YIL 1.3 MİLYARLIK İYİDERE LİMANI DA VERİLMİŞTİ

Yapı ve Yapı, 5 yılda aldığı 12 büyük .lede 6 milyar 320 milyon liralık sözleşme imzaladı. 629 milyon liralık İstanbul Finans Merkezi SPK binası, 398.5 milyon liralık Ankara Millet Bahçesi,  1 milyar 719 milyon liralık Rize İyidere Lojistik Limanı şirketin son dönemde aldığı birkaç kamu .lesi…

Kayıtlarda tek ortaklı olarak görünen şirketin sahiplik yapısının Zafer Yıldırım ile birlikte Hasan Yeşildağ, Zeki Yeşildağ olduğu biliniyor. Cumhurbaşkanına yakın olan Yeşildağ, Türk Medya’yı  Ethem Sancak’tan devralmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yarım milyarlık özel davet
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!