1. Haberler
  2. Gündem
  3. Xi Jinping Sha’anxi eyaletinin Çin modernleşmesindeki rolünü vurguladı

Xi Jinping Sha’anxi eyaletinin Çin modernleşmesindeki rolünü vurguladı

featured

Xi Jinping Sha’anxi eyaletinin Çin modernleşmesindeki rolünü vurguladı / Haberin Peşinde Urfa

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin’in kuzeybatısında yer alan Sha’anxi eyaletinin ülkenin modernleşmesini desteklemede örnek bir rol oynamasını temenni etti.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin'in kuzeybatısında yer alan Sha’anxi eyaletinin ülkenin modernleşmesini desteklemede örnek bir rol oynamasını temenni etti.

Aynı zamanda ÇKP Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Merkez Askeri Komisyon Başkanı olan Xi, Sha’anxi eyaletinin merkezi Xi’an'da düzenlenecek Çin-Orta Asya Zirvesi öncesinde, yerel yönetim tarafından sunulan çalışma raporunu dinledi.

Xi raporu dinledikten sonra yaptığı konuşmada, Sha’anxi eyaletinin yüksek nitelikli kalkınmaya odaklanarak kendi avantajlarından yeterince faydalanıp, yeni kalkınma modeline aktif bir şekilde entegre olmasını istedi.

Xi, “Sha’anxi eyaleti, daha büyük üstünlük kazanmak için, bilimsel ve teknolojik inovasyonu güçlendirmede ve modern endüstriyel sistem inşa etmede yeni atılımlar gerçekleştirmeli.” dedi.

Xi, gelişme tarzının yeşil ve düşük karbonlu modele dönüştürülmesi büyük ölçüde hızlandırılarak, ekolojik medeniyet inşasının ileriye taşınması gerektiğini de vurguladı.

Xi, Sha’anxi eyaletinden Xi’an kentinin Çin-Avrupa yük trenleri projesindeki aktarma merkezi rolünü tam olarak yerine getirmesini, Orta Asya, Güney Asya ve Batı Asya ülkelerine açılan önemli bir kanalı en kısa süre içinde oluşturmasını, iç ve dış sirkülasyonu entegre etmede daha büyük rol oynamasını istedi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Xi Jinping Sha’anxi eyaletinin Çin modernleşmesindeki rolünü vurguladı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!