Veterinere çirkin saldırı!

dayakk-1588690576

Viranşehir ilçesinde iddialara göre sokak hayvanlarının aşılama ve küpeleme işlemi için bir mahalleye giden Veteriner Hekim İsa Sayım kişi veya kişilerce darp edildi.

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesinde iddialara göre Büyük Görümlü kırsal mahallesine giden Veteriner Hekim İda Sayım saldırıya uğradı. Sokak hayvanlarının aşılama ve küpeleme görevi için mahalleye giden Veteriner, ne olduğunu anlamadan kişi veya kişilerin saldırısına uğradı.

Saldırı sonrası darp edilen Veteriner Hekim İsa Sayım, Viranşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olay sonrası saldırıyı kınayan Şanlıurfa Veteriner Hekimleri Odası “yasal düzenlemeler ve tedbirler alınmadığı müddetçe böyle devam edecektir” dedi.

Veteriner Hekimleri Odası yaptığı yazılı basın açıklamasında; “Yapılan bu saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz! Veteriner hekimlere ve yardımcı sağlık personeline karşı yapılan bu ve benzeri saldırılar gerekli yasal düzenlemeler ve tedbirler alınmadığı müddetçe devam edecektir.

Kamu hizmeti yürüten, Kar-kış, yağmur-çamur, sıcak-soğuk demeden, bütün olumsuz şartlara rağmen görevini yerine getirmeye çalışan hayvan sağlığı çalışanları, her türlü bulaşıcı hastalıklarla iç içe görev yapma gayretinde iken, diğer yandan da bu türlü ahlaksız saldırılara ve hakaretlere maruz kalmaktadırlar. Meslektaşımıza menfur saldırıyı gerçekleştiren kişi hakkında hukuki süreç başlatılmış olup; Şanlıurfa Veteriner Hekimleri Odası olarak bu sürecin takipçisi ve tarafıdır. Meslektaşımıza yapılan bu fiziki saldırının cezasız kalmayacağını, caydırıcılığı yüksek bir ceza ile cezalandırılmasını umut ediyor ve yetkililerden bekliyoruz.

Korona salgını süresinde bile halk sağlığı ve hayvan sağlığı için yoğun çaba sarf eden Veteriner Hekimler, sağlık çalışanı olduğu halde sağlıkta şiddet yasasında kapsam dışında bırakılmıştır. Bu durum biz Veteriner Hekimleri derinden üzmüştür.

Daha ne kadar Veteriner Hekim Meslektaşımız bu şiddete maruz kalacak. Bu sürecin takipçisi olacağımızı ve tek gayesi hayvan sağlığı ve halk sağlığı konusunda hizmet vermek olan meslek mensuplarımıza, bu ve benzeri durumlarda hukuki yardım başta olmak üzere her türlü desteği sağlayacağımızın bilinmesini isteriz” denildi.

Exit mobile version