URFA’DA FİLMLERİ ARATMAYAN HIRSIZLIĞI JANDARMA DEDEKTİFLERİ ÇÖZDÜ, İŞTE DETAYLAR

urfa-da-filmleri-aratmayan-hirsizligi-jandarma-dedektifleri-cozdu-iste-detaylar-0

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren iplik fabrikası piyasa değeri yaklaşık 2.800.000 TL’lik pamuk ipliğinin nakliyesi için nakliyecilerle anlaştı. Nakliyeci görünümündeki iki şahıs firmanın sevkiyat birimine 63 plakalı bir tır ve dorseye ait ruhsat belgesini ibraz ederek, pamuk ipliğini yükleyerek Malatya’ya götürmek üzere fabrikadan ayrıldılar.

MAL TESLİM EDİLMEYİNCE DOLANDIRILDIKLARINI ANLADILAR

İki gün sonra malın teslim edilmediğini anlayan firma yetkilileri olayı Jandarmaya bildirerek şikâyetçi oldular. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri olayla ilgili yaptığı araştırmada şüphelilerin, fabrikaya başkasına ait sahte plaka bilgisi vererek malı fabrikadan çıkardıkları anlaşıldı. Yapılan Plaka Takip Sistemi incelemesinde şüpheli aracın yolda sahte plakalarını çıkartarak gerçek plakası olan 73 AAR 791 (çekici) ve 31 AAP 939 (dorse) plakaları ile Gaziantep iline giriş yaptığı tespit edildi.

İPLİĞİ GAZİANTEP’TE BİR DEPOYA BOŞALTMIŞLAR

Tespit edilen gerçek plakalar üzerinden yapılan araştırmada TIR’ın Şanlıurfa ili Suruç İlçesine kayıtlı olduğunun anlaşılması üzerine Jandarma ekipleri şüphelilerden S.K. ya ait adrese yaptığı baskında bahse konu tırı evinin önünde, kendisini ise evinde yakaladı. Şahsın olay günü kullanmış olduğu kıyafetler evinde yapılan aramada ele geçirildi. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince soruşturmanın derinleştirilmesi üzerine şüphelilerin çalıntı malzemeyi Gaziantep’te ortakları tarafından kiralanan bir depoya taşıdıkları anlaşıldı. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri Gaziantep’te tespit edilen depoya yaptığı şok baskında olayın diğer şüphelilerinden M.D. ve A.D. isimli şahısları üzerlerinde çok sayıda sahte ruhsat, kimlik, cep telefonu ve GSM hattı ile birlikte yakaladılar.

3 KİŞİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Olayda yakalanan şüphelilerin Şanlıurfa İli Suruç İlçe nüfusuna kayıtlı oldukları, farklı suçlardan sabıkaları olduğu tespit edildi. Bahse konu çalıntı pamuk iplikleri ise depoya yapılan baskında ele geçirildi. Olayın diğer şüpheliler A.G., M.G. ve M.K. isimli şahısları yakalama çalışmaları ise devam ediliyor.

Jandarma ekiplerince ele geçirilen çalıntı malzeme (27) ton iplik işletme yetkililerine teslim edildi. Olayda yakalanan şüpheliler S.K, M.D. ve A.D. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.

Exit mobile version