1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Uğur Şahin’in şirketi BioNTech’in hisselerinde deprem

Uğur Şahin’in şirketi BioNTech’in hisselerinde deprem

featured

Uğur Şahin’in şirketi BioNTech’in hisselerinde deprem / Haberin Peşinde Urfa

Avrupa Birliği’nin ABD’den gelen Covid-19 aşılarında fikri mülkiyet haklarını geçici olarak gevşetme önerine destek sinyali vermesinin ardından Uğur Şahin’in şirketi BioNTech hisselerinde günlük kayıp yüzde 17’yi aştı.

Dünya genelinde Covid-19 aşılarında fikri mülkiyet haklarının kaldırılması yönünde talepler artarken, ABD’de Joe Biden yönetiminin bu talebe destek vereceğini açıklamasıyla süreç yeni bir boyut kazandı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, 27 üyeli Avrupa Birliği’nin ABD’nin önerisini konuşmaya hazır olduğunu söyledi

“ABD’nin Covid-19 aşılarındaki fikri mülkiyet korumasından feragat edilmesi önerisinin krizi çözmeye nasıl yardımcı olabileceğini tartışmaya hazırız” diyen von der Leyen, “Ancak kısa vadede tüm aşı üreticisi ülkeleri ihracata izin vermeye ve tedarik zincirlerini bozan önlemleri kaldırmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

BIONTECH HİSSELERİNDE SERT DÜŞÜŞ

ABD’li Pfizer ile birlikte Covid-19 aşısını geliştirip üreten ve bu yıl 26 milyar dolarlık satış geliri hedefleyen Almanya merkezli BioNTech hisseleri, Ursula von der Leyen’in açıklamasının ardından sert değer kaybetti.

Uğur Şahin’a ait olan şirketin hisselerinde değer kaybı bir ara yüzde 17’yi aştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uğur Şahin’in şirketi BioNTech’in hisselerinde deprem
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!