1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ücretsiz maske dağıtımında yeni karar kısıtlama geldi.

Ücretsiz maske dağıtımında yeni karar kısıtlama geldi.

featured

Ücretsiz maske dağıtımıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Yoğunluğun azaltılması amacıyla yeni düzenleme yapıldı.

Ücretsiz maske dağıtımında yaşanan yoğunluğun azaltılması nedeniyle yeni kararlar alındı. Kamu kurumu çalışanları ile bir iş yerinde SGK’lı çalışanlar eczaneden maske alamayacak. Uygulama öncesi 20 yaşından küçük olanlar ile 65 yaşından büyük olanlar maske alamıyordu.

Türkiye’nin corona virüsü salgınıyla mücadelesinde 50 gün geride kaldı. 11-21 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da eczaneler aracılığıyla 13 milyon maske dağıtıldı. İstanbul Eczacı Odası, ücretsiz maske dağıtımıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gidildiğini duyurdu. Oda tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

* Eczanelerimizden ücretsiz maske dağıtımı esnasında yaşadığımız yoğunluğun azaltılması yönünde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ile yaptığımız görüşmeler sonucunda yeni düzenlemeler yapılmıştır.

* Buna göre; kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SGK’lı olarak çalışan vatandaşlarımız, eczanelerden dağıtılan ücretsiz maske sisteminden faydalanamayacaktır. Bu vatandaşlarımız, maskelerini çalıştıkları kurum ve iş yerlerinden temin edeceklerdir.

İŞ YERLERİ DMO’DAN TEMİN EDECEK

Habertürk TV’ye konuşan İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, yeni düzenlemeyle ilgili şunları söyledi:

* Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SSK’lı olarak çalışan vatandaşlarımız ücretsiz maske alamayacak ama onların çalışmayan eşleri, anne-babaları ve çocukları alabilecek.

* İş yerleri maskeleri Devlet Malzeme Ofisi’nden temin edecek.

İstanbul Eczacı Odası, ücretsiz maske dağıtımıyla ilgili yeni düzenlemeyi anlatan afişi eczanelere gönderdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ücretsiz maske dağıtımında yeni karar kısıtlama geldi.
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!