1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türk-İş’ten kıdem konusunda yeni açıklama

Türk-İş’ten kıdem konusunda yeni açıklama

featured

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatı hakkında yeni bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Beştepe’de kabul ettiği heyette yer alan Ergün Atalay, “Kıdem tazminatı işçilerin en önemli güvencesidir, yıllardır döktüğü terin, verdiği bir ömrün karşılığıdır” açıklamasında bulundu.

Türk-İş Genel Başkan Ergün Atalay, son günlerin tartışılan konusu kıdem tazminatıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi adıyla kıdem tazminatı konusunda yapılmak istenen düzenlemelerle ilgili görüş ve endişelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dün ayrıntılı olarak ilettiğini belirten Atalay açıklamasında, “Her zaman dile getirdiğimiz gibi kıdem tazminatı işçilerin en önemli güvencesidir. Kıdem tazminatı İş Kanunu’nun temel direğidir.” ifadelerini kullandı.

ʻʻ

Kıdem tazminatı işçilerin en önemli güvencesidir, yıllardır döktüğü terin, verdiği bir ömrün karşılığıdır
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay

Kıdem tazminatının temelini oluşturan hususlar ortadan kaldırılırsa İş Kanunu’nun birçok maddesinin de anlam ve işlevini yitireceğini belirten Atalay, “Aynı şekilde sendikal hakların kullanılması ve sendikal örgütlenmenin yapılmasında da kıdem tazminatı çoğu zaman önemli bir işlev görmekte ve güvence olmaktadır. Kıdem tazminatı işçinin yıllardır döktüğü terin, verdiği bir ömrün karşılığıdır” ifadelerine yer verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk-İş’ten kıdem konusunda yeni açıklama
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!