1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Trump yönetiminden 916 milyar dolarlık yeni mali paket önerisi

Trump yönetiminden 916 milyar dolarlık yeni mali paket önerisi

featured

Trump yönetiminden 916 milyar dolarlık yeni mali paket önerisi / Haberin Peşinde Urfa

ABD’de Donald Trump yönetimi, 916 milyar dolarlık yeni mali canlandırma paketi önerisini sundu, Demokratlardan “İşsizlik sigortası teklifinin 180 milyar dolardan 40 milyar dolara indirilmesi kabul edilemez” yanıtı geldi. 

ABD’de Donald Trump yönetimi, Demokratların Senato’daki Cumhuriyetçi lideri Mitch McConnell tarafından sunulan küçültülmüş mali destek planı önerisini geri çevirmelerinden sonra dün 916 milyar dolarlık corona virüsü mali canlandırma paketi önerisini sundu.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat partili Nancy Pelosi’ye Trump yönetiminin 916 milyar dolarlık planını sunduğunu açıkladı.

Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında Mnuchin, mali canlandırma planının Demokratların önceliği olan eyalet ve yerel hükümetlere para desteği yapılmasını ve Cumhuriyetçilerin önceliği olan ticari işletmelerin yükümlülüklere karşı korunmasını içerdiğini belirtti.

TARTIŞMALAR SÜRÜYOR

Cumhuriyetçi lider McConnell dün eyaletlere ve yerel hükümetlere mali desteği ve işletmelerin yükümlülüklerine karşı korumayı içermeyen bir mali destek planını yasa yapıcıların geçirmelerini önermişti.

Hem Pelosi hem de Senato’daki Demokratların lideri Chuck Schumer, McConnell’ın bu fikrini reddedip, onu her iki partinin mali paket üzerinde uzlaşma çabalarını engellemekle suçlamışlardı.

“BU KABUL EDİLEMEZ”

Açıklamada ayrıca “Başkanın teklifi, her iki partinin Temsilciler Meclisi üyelerinin görüşmekte oldukları işsizlik sigortası teklifini 180 milyar dolardan 40 milyar dolara indirmekle başlıyor. Bu kabul edilemez” denildi. (REUTERS)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trump yönetiminden 916 milyar dolarlık yeni mali paket önerisi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!