1. Haberler
  2. Şanlıurfa
  3. Toroslar’da 200 yıllık geçmişe yolculuk

Toroslar’da 200 yıllık geçmişe yolculuk

featured

Toroslar’da 200 yıllık geçmişe yolculuk / Haberin Peşinde Urfa

 Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın, kent tarihini gün yüzüne çıkaran projelerinden biri olan Buluklu mahallesindeki “KuvayiMilliye Karargâhı”, kültür turizmine katkı sağlıyor.

MERSİN – 12.12.2022 – HİBYA – Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın, kent tarihini gün yüzüne çıkaran projelerinden biri olan Buluklu mahallesindeki “KuvayiMilliye Karargâhı”, kültür turizmine katkı sağlıyor.
 
Yapılan restore çalışmalarının ardından 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümünde açılan müzeyi bugüne kadar binlerce kişi ziyaret etti.
 
Milli Mücadele çalışmalarına karargâhlık etmiş, yaklaşık 200 yıllık iki katlı bina; vatandaşların ve kentteki okulların yanı sıra Türk dünyasından ve yabancı ülkelerden Mersin’e gelen öğrencilerin de ziyaretçi akınına uğruyor. Mersin’de milli mücadelenin destansı hikâyesinin yaşayan bir örneği olan fotoğraflar, belgeler ve etnografik eserlerle donatılan tarihi binada Başkan Yılmaz da misafirlerine bizzat kendisi rehberlik ederek, karargâh ile ilgili bilgiler veriyor. Ziyaretçiler, karargâhta adeta geçmişe yolculuk yapıyor.
 
“Amacımız; vatan, millet sevgisiyle yetişmiş bir gençlik”
 
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, KuvayiMilliye Karargahı’nı, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100’üncü yıl dönümünde kente kazandırdıklarını kaydederek; “Birliğimizin, beraberliğimizin, milli irademizin ve milli şuurumuzun bir sembolü olan bu karargah, geçmiş ile gelecek arasında önemli bir köprü görevi görüyor” dedi.
 
“Önemli olan bu müzeyi açmak değil. Bunu sürdürebilmek ve tarih şuurunu yeni nesle aktarabilmek” diyen Başkan Yılmaz; “Mersin gibi kurtuluş mücadelesi verilmiş bir şehirde KuvayiMilliye Müzesi’nin olmamasını bir eksiklik olarak gördük. Verilen bu mücadelenin bilinmesi, anlaşılması ve buna devam edilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Ve bu çerçevede restore ederek kente kazandırdığımız karargâhımızda ata yadigârı tarihimizi yaşatmanın büyük gururu içerisindeyiz. Tüm çocuklarımızı, gençlerimizi ve hemşehrilerimizi karargâhımıza bekliyoruz” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Toroslar’da 200 yıllık geçmişe yolculuk

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.