Temel İhtiyaç Desteği Kredisi 2020 Yılında Nasıl Alınır?

para

Türkiye’de ve dünyada insanların sağlığını tehdit altına alanCovid – 19 virüsüsebebiyle insanlar kazanç sağladıkları ekmek kapılarını bir bir terk ederken devlet bu kişilere destek sunmak için kamu bankaları aracılığıyla temel ihtiyaç desteği kredisi adı altında para desteği sunmaya başladı. Bu krediden faydalanmak için sizden beklenen tek şart aylık gelirinizin 5 bin türk lirasının altında olmasıdır. Eğer ki bu şartı karşılıyorsanız 36 aya kadar vadeli 10 bin türk lirası kredi desteği alabiliyorsunuz.

Temel İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar

Temel İhtiyaç Kredisi 2020 yılında kamu bankası adı altında hizmet veren üç banka aracılığıyla verilmektedir.

Vakıfbank Temel İhtiyaç Kredisi

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün insan hayatında oluşturduğu tehditlerin yanı sıra ekonomide tehdit oluşturmaması için Vakıfbanktarafından 10.000 Türk lirasına kadar ilk 6 ay geri ödeme talep edilmeden kredi desteği sağlanıyor. Bunların yanı sıra bu kredideki faiz oranı ise en alt limitten olup aylık %0.49 oranındadır.

Vakıfbank Temel İhtiyaç Kredisi Başvurusu yapmak için DESTEK TC KİMLİK NO ve GELİR yazıp 5724’e göndermeniz yeterli olacaktır.

Ziraat Bankası Temel İhtiyaç Kredisi

Bu bankaların arasında yine halkın ekonomik durumunu önemseyen ve bu sebeple kredi desteği sunan diğer banka ise Ziraat Bankasıdır. Bu bankadan temel ihtiyaç kredisi almak için yerine getirilmesi gereken şartlardan en önemlisi hane gelirinin aylık 5.000 türk lirası altında olması gerektiğidir. Eğer ki bu şart yerine getiriliyorsa buradan başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Halkbank Temel İhtiyaç Kredisi

Ziraat Bankası ve Vakıfbank’ta olduğu gibi Halkbank’ta da Temel İhtiyaç Desteği Kredisi verilmektedir. Bu bankanın aradığı şartlarda diğer bankalar ile aynı olmakla beraber kredinin vadesi 36 aya kadar uzatılmaktadır. Krediyi aldıktan sonra ilk 6 ay içerisinde sizden herhangi bir şekilde ödeme talep edilmeyecektir.

Exit mobile version