Son dakika haberi: Bülent Ersoy’un annesi Necla Poyraz hayatını kaybetti! Necla Poyraz kimdir?

5ea74244d3806c2c80032d0c

Türk Sanat Müziğinin önemli isimlerinden Bülent Ersoy’un annesi Necla Poyraz hayatını kaybetti. Yakın dostu Nur Yerlitaş’ın ölümünün ardından paylaştığı mesajla üzüntüsünü dile getiren Ersoy annesinin ölümüyle bir acı daha yaşadı.Necla Poyraz’ın İstanbul’daki evinde hayatını kaybettiği öğrenildi.Vefat haberini, ünlü şarkıcının basın danışmanı Arzu Acay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu. Vefat haberinin ardından Bülent Ersoy’un annesi hakkında bilgiler gündeme gelerek merak konusu oldu. Peki Bülent Ersoy’un annesi Necla Poyraz kimdir? İşte, Necla Poyraz’ın hayatıyla ilgili merak edilenler…

Sanatçı Bülent Ersoy’un annesi Necla Poyraz’ın vefat haberi geldi. Sanatçıyı yasa boğan haber sonrasında hem Bülent Ersoy’un hem de annesi Necla Poyraz’ın hayatı merak edilmeye başlandı. Peki Necla Poyraz kimdir?

NECLA POYRAZ KİMDİR?

Necla Poyraz kimdir?

Necla Poyraz, Bülent Ersoy’un annesidir. Eşi Fikret Erkoç’tur. Çiftin başka bir çocuğunun olmadığı bilinmektedir.

Bir röportajında Necla Poyraz evliliği ve Bülent Ersoy’un doğumuyla ilgili şunları söylemiştir;

“Evliliğimiz büyük bir aşk sonunda oldu. Fikret hemen çocuk istedi. Bülent’in dünyaya gelişi bile kolaydı. Dün gibi hatırlıyorum. Cumartesi günü saat 05.00’de sancım tuttu. Ezan okunuyordu, Bülent doğdu.”

Necla Poyraz, İstanbul’daki evinde 27 Nisan 2020’de hayatını kaybetmiştir.

BÜLENT ERSOY KİMDİR?

9 Haziran 1952 yılında Malatya’da doğan Bülent Ersoy, 1960 yılına kadar Malatya’da kaldı. Daha sonra ailesiyle birlikte İstanbul’a göç etti. Esas adı Bülent Erkoç’dur. Çok küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenmeye başladı. Melahat Pars, Rıdvan Aytan gibi üstadlardan ve belediye konservatuarı hocalarından özel dersler aldı. İstanbul Belediye Konservatuarı’nı bitiren değerli sanatçı, aldığı akademik terbiye vasıtasıyla hem Tanrı vergisi sesini hem de müzikal tecrübelerini geliştirme fırsatı buldu.

Konservatuardan mezun olduğunda, aldığı akademik terbiye vasıtasıyla müzikal tecrübelerini geliştirme fırsatı bulmuş ve sahneye ilk adımını 1970 yılında Fıstıkağacı, Üsküdar’da, bugün Oya Düğün Salonu olarak bilinen, dönemin ilk aile gazinolarından birisi olan Özlem Aile Gazinosu’nda attı. Sunar Konser Bürosu-Fikret Torun tarafından düzenlenen ses yarışmasına katılarak bu yarışmada birinciliği kazandı ve 1000 lira para ödülü aldı. Akabinde bu gazinoda üç ay kadar assolist olarak çalışmış, 1971 yılında ilk 45’liği “Lüzûm Kalmadı-Neye Yarar Gelişin”, Saner Plak’tan çıktı. Sanatçı bu 45’liğinde söz ve müziği Muzaffer Özpınar’a ait “Lüzûm Kalmadı” ve “Neye Yarar Gelişin” adlı eserleri seslendirmiştir.

Exit mobile version