1. Haberler
  2. Din
  3. Sinop’ta camilerde ortak kullanılan tespihler kaldırıldı

Sinop’ta camilerde ortak kullanılan tespihler kaldırıldı

featured

Sinop Müftülüğünce yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında camilerde bulunan ve ortak kullanılan tespihler toplatıldı.

Sinop Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığının tavsiyesi doğrultusunda koronavirüs nedeniyle vatandaşları tokalaşma, kucaklaşma gibi davranışlardan kaçınmaları yönünde bilgilendirilirken, camilerde bulunan ve ortak kullanılan tespihlerin de toplatılması kararını aldı.

Sinop Müftüsü Hayri Çelik, AA muhabirine, Müftülük olarak Diyanet İşleri Başkanlığının talimatıyla camilerde tokalaşma, birbirine yakınlaşma, sarılma gibi durumların yapılmaması yönünde cemaatin bilgilendirildiğini söyledi.

Cemaati abdestlerini de evlerinde almaları yönünde bilgilendirdiklerini anlatan Çelik, şunları kaydetti:

“Çünkü kullandığı lavabolar umuma açık olduğundan hastalık ve virüs kapabilirler. Müftülük olarak camilere gelen cemaatimizin hastalık ve virüslere bulaşmadan sağlıklı şekilde ibadet yapmaları için elimizden geldiği kadar gayret etmeye çalışıyoruz. Bunun dışında 65 yaş üstü hasta, kronik rahatsızlığı ve ateşi olanlara da evlerinde namaz kılmalarını tavsiye ediyoruz.”

Kaynak: AA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sinop’ta camilerde ortak kullanılan tespihler kaldırıldı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!