1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Şekerde kömür kazığı üretime darbe vurdu

Şekerde kömür kazığı üretime darbe vurdu

featured

Şekerde kömür kazığı üretime darbe vurdu / Haberin Peşinde Urfa

Ilgın Şeker Fabrikası, “kalitesiz kömür kazığı” iddiası ile gündeme geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, kömürle çalışan fabrikada 2020-2021 kampanya döneminde kullanılmak üzere kalori değeri 4800/5000 kcal olan kömür .lesi düzenlendiğini, firmayla 27 bin kömür üzerinden sözleşme imzalandığını bildirdi.

Ancak yapılan incelemede kömürün değeri yarı yarıya düşük ve 1400-2200 kalori çıktı. Kalitesiz kömürün yakıldığı fark edildikten sonra yapılan ölçümlerde üretimin 10 günde bin 240 tondan 610 tona düştüğü belirlendi.

CHP Milletvekili Gökan Zeybek, konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye yönelttiği soru önergesinde, “Şeker fabrikalarına kömür alımında değer ölçümü, kontrolü ve onayı aşamalarında kamu zararına yol açacak suistimaller yaşanmış mıdır? Bu firma hangi fabrikalara .le ile kömür vermiştir?” diye sordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şekerde kömür kazığı üretime darbe vurdu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!