1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Satışları yüzde 45 düşen Burberry 500 kişi çıkaracak

Satışları yüzde 45 düşen Burberry 500 kişi çıkaracak

featured

İngiliz moda markası Burberry’nin son çeyrek satışları yüzde 45 düştü. Salgın nedeniyle içinde bulunduğumuz çeyrekte de toparlanma beklemeyen şirket, 500 çalışanıyla yollarını ayırma kararı aldı.

İngiliz moda devi Burberry, corona virüsü salgınının ve beraberinde gelen ekonomik krize dayanamayan markalar arasına girdi. Bloomberg’de yer alan habere göre son çeyrekte satışları yüzde 45 düşen Burberry, dünya çapında 500 çalışanıyla yolları ayırma kararı aldı. Şirket, salgın nedeniyle devam eden çeyrekte de satışlarda beklenen toparlanma olmayacağı tahmininde bulundu. Bu gelişme sonrası şirketin Londra Borsası’nda işlem gören hisseleri yüzde 6.7 düştü.

TASARRUF HEDEFİ 195 MİLYON POUNDA YÜKSELDİ

Markanın dünya çapında 10 bin çalışanı bulunuyor. İşten çıkarma planlamaları kapsamında Londra’da 150 işçinin görevine son verilecek. Burberry ayrıca daha önce açıklanan 140 milyon poundluk (1 milyar 214 milyon TL) tasarruf hedefinin üzerine 55 milyon pound daha ekledi.

Şirketin Finans Müdürü Julie Brown, “Yeniden yapılanma çerçevesinde ürünlerimize daha fazla odaklanacağız. İngiltere’de yapılacak işten çıkarmalar perakende ya da üretim ekiplerini etkilemeyecek. Tüm dünyada daha çok ofis çalışanlarımızla yolları ayıracağız” diye konuştu.

SALGINDAN ÇIKAN DERS: DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Burberry, 2018’de Fransız moda evi Givenchy’nin tasarımcısı Riccardo Tisci’yi transfer etmişti. Ancak salgın, Burberry’nin Tisci önderliğinde gençleri hedef alan, yeni aksesuarlarla imaj değişikliğine gitme planlarına darbe vurdu.

Corona virüsü salgınından en çok etkilenen sektör lüks tüketim malları oldu. Genelde fiziksel mağazalardan satış yapıldığı için karantina tedbirleri, dükkanların haftalarca kapalı kalmasına neden oldu. Bundan ders çıkaran sektörün önemli markaları artık dijital dönüşüme ağırlık vermeye başladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Satışları yüzde 45 düşen Burberry 500 kişi çıkaracak
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!