ŞANLIURFALILAR PAKET CİĞER SERVİSİNE YÖNELDİ

20200505224402-54130-37574

Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle sahur vakti ciğer yeme alışkanlığını yerine getiremeyen Şanlıurfalılar “Biz gidemiyorsak o bize gelsin” diyerek paket servise yöneldi. Lokantalar talep üzerine evlere ciğer servisi yapıyor.

Şanlıurfalıların ciğer aşkı engel tanımıyor.

Her yıl Ramazan Ayında günde 3 veya 4 ton ciğer tüketilen kentte bu yıl ciğer kebabı yapılan lokantalar, koronavirüs salgını nedeniyle boş kaldı. Şanlıurfalılar salgınla mücadele nedeniyle evlerine çekilirken, sokağa çıkma kısılaması olmayan vatandaşlar da tedbir amaçlı lokantalara gitmemeyi tercih etti. Ancak bu ciğer tüketimine engel olmadı. Sahur vakti ciğer yemeyi alışkanlık haline getiren Şanlıurfalılar lokantalardan paket servis yapmaları talebinde bulundu. Kentte az sayıda açık olan lokantalar talebe olumlu yanıt verdi ve evlere paket ciğer servisi başladı.

Ciğer kebapçılarından Mustafa Taşkıran, bu yıl paket servise yönelmek zorunda kaldıklarını belirterek “Ramazan ayı olunca vatandaşlar iftardan sahura kadar ciğer tüketiyordu. Bu yıl çoğu işyerinin kapalı olması ve getirilen hijyen kuralları dolayısıyla bu yılı buruk geçiriyoruz. Bizlerde geleneksel hale gelen ciğer yeme alışkanlığına bir nebze katkıda sunmak adına paket servisine başladık. Müşterilerimiz telefonla sipariş veriyor. Bazen de kendileri gelip alıyor. Bazıları ise tezgah başında ayakta yemeyi tercih ediyor” dedi.

Vatandaşlar da bir an önce salgının bitip lokantalarda ciğer tüketmenin keyfini yaşamak istediklerini belirtti.

Exit mobile version