1. Haberler
  2. Şanlıurfa
  3. Şanlıurfalılar evden çıkmadı

Şanlıurfalılar evden çıkmadı

featured

Şanlıurfalılar evden çıkmadı / Haberin Peşinde Urfa

Şanlıurfalılar evden çıkmadı ŞANLIURFA – Korona virüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme çerçevesinde, ülke genelinde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına Şanlıurfa’da büyük bir uyum gösterdi…

Şanlıurfalılar evden çıkmadı

ŞANLIURFA – Korona virüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme çerçevesinde, ülke genelinde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına Şanlıurfa’da büyük bir uyum gösterildi.

Cuma akşamı saat 21.00’den itibaren başlayan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla çalışan yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutuldu. İl genelindeki ana bulvarlarda ve belirli noktalarda kontrol noktaları oluşturan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, araçla veya yaya olarak dışarıda bulunan kişilerin izin belgelerini sorgulayarak, İl Hıfzıssıhha Kurulunun 2020 Yılı 194 nolu kararında belirtilen sokağa çıkma kısıtlaması dışında tespit edilen kişilere idari para cezası uyguladı. Market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilerin 10.00-17.00 saatleri arasında yürüme mesafesinde bulunan vatandaşların alışverişlerini yapabileceği şekilde açık bulunduğu Şanlıurfa’da, vatandaşlar genelde sokağa çıkmamayı tercih etti.

Kısıtlama nedeniyle Şanlıurfa cadde ve sokakları boş kalırken, kentin tarihi ve turistik mekanları da sessizliğe büründü.


0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şanlıurfalılar evden çıkmadı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!