Şanlıurfa’da su musluktan içilir

ffef4288-be60-4093-957a-af058bd95cfb

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ), koronavirüs salgınına karşı tedbirlerini artırıyor. İçme suyu arıtma tesislerinin ve otomatik klorlama cihazlarının 7/24 dezenfeksiyon işlemi en üst düzeyde titizlikle devam ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde hizmet veren içme suyu arıtma tesislerini ve otomatik klorlama cihazlarını 7/24 dezenfeksiyon işlemine tabii tutarak  en üst düzeyde titizlikle çalışmalarına devam ediyor.

Vatandaşa kaliteli içme suyu hizmeti sunması anlamında TSE ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesine sahip olan Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü Su Kalite Kontrol Laboratuvarı, 2019 yılında da Türk Akreditasyon Kurumu tarafından TS EN 17025 Akreditasyon Belgesini almaya hak kazanmıştı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, uluslararası geçerliliği olan bu iki belgeyle beraber Türkiye’de sayılı laboratuvarların sahip olduğu akredite laboratuvar unvanını almıştı.

ŞANLIURFA’YA SAĞLIKLI SU TEMİNİ

ŞUSKİ, sağlıklı ve temiz içme suyu için Şanlıurfa genelinde toplamda bin 415 farklı noktada kurulu olan tam otomatik klorlama cihazları ile sağlıklı su temini gerçekleştiriyor. Mevcut bin 415 farklı noktaya aylık olarak 110 bin kilogram sıvı klor sevkiyatı gerçekleştiriliyor. ŞUSKİ ekipleri ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli olarak numuneler alarak, ölçüm ve değerlendirmeler yapıyor.

 BİR MİLYON VATANDAŞA SAĞLIKLI İÇME SUYU

ŞUSKİ Şanlıurfa şehir merkezinde yer alan içme suyu arıtma tesisi ile de yaklaşık bir milyon Şanlıurfalıya sağlıklı içme suyunu ulaştırıyor. Bu tesiste kaynağından alınarak havalandırılan ve ozonlanan su, Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen koruyucu kimyasallar ile harmanlanarak steril hale getiriliyor. Durulanmış olarak çöktürme havuzlarından çıkan sular son olarak kum filtrelerine yönlendiriliyor. Filtrelerde de çökelmeyen maddeler kumlara tutunarak sudan ayrılıyor. Kimyasal ve fiziksel işlemler bu şekilde tamamlandıktan sonra dezenfeksiyon işleminin en son uygulaması olan klorlama işlemi yapılıyor.

Exit mobile version