ŞANLIURFA’DA SEMT PAZARLARINDA ‘TAM KAPANMA’ HAREKETLİLİĞİ

20210429111711-27577-43709

Şanlıurfa’da 17 günlük tam kapanma öncesi semt pazarları, alışverişe çıkan vatandaşlarla doldu taştı. Son günlerde pazarlarda yoğunluk yaşanmasına rağmen sebze ve meyve fiyatları adeta cep yakıyor.

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda artan koronavirüs tedbirleri kapsamında 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19:00’dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar tam kapanma kararı alındığını duyurdu. Bugün saat 19:00’da başlayacak olan 17 günlük tam kapanma öncesinde, Şanlıurfa’da yaşayan vatandaşlar semtlerde kurulan pazarları doldurdu.


“TAM KAPANMADA KAPALI OLACAĞIZ”
Tam kapanma öncesi pazarlarda yoğunluk yaşadığını belirten esnaf Hakan Tepe, “Pazarda son iki gündür yoğunluk yaşanıyor. Daha önceden böyle yoğunluk oluşmuyordu. 17 günlük kapanmada halk biraz tedirgin. Vatandaşlar eşyalarını şimdiden almaya başladı. Son birkaç gündür yoğunluk esnaf için azda olsa umut oldu ama tam kapanma sürecinde esnaf ne yapacak. Pazarlarda bazı ürünlerde artış var, bazı ürünlerde de normal fiyatlarda alıcısını bulmaya çalışıyor. 17 günlük kısıtlamada bizde kapalı olacağız. Kapanmadan dolayı bazı ürünlerimiz bozulacak” dedi.

Pazara vatandaşlar kısıtlamadan dolayı önceden alışverişe çıktığını dile getiren esnaf Seyit Taha Ölmez, “Pazarda son günlerde yoğunluk yaşanıyor. Şu an pazarlardaki fiyatlar normal. 17 günlük kapanmada mallarımız elimizde kalmaz, olan çiftçiye olur. Tam kapanmada evde oturacağız” şeklinde konuştu.

“ESNAF OLARAK ÇOK ZOR DURUMDAYIZ”
Pandemi salgınından dolayı esnaf olarak zor bir süreçten geçtiklerini aktaran esnaf Mehmet Garip, “Pazardaki ürünlerin fiyatları iki katı oldu. Allah millete yardım etsin. Esnaf olarak çok zor durumdayız. 17 günlük yasak bizi çok mağdur edecek. Her bir Pazar esnafı günlük 100 liraya çalışıyor. Bu esnafın 5-6 tane çocuğu var. 17 günlük kısıtlamada bu adamlar ne yapacak. Limon halin içinde 4 lira, biz 5 liraya veriyoruz vatandaş gelip diyor fırsatçılık yapıyorsunuz. Biz de şaşırmış durumdayız. Gerçekten ne yapacağımızı bilemiyoruz. Allah bu virüsü hemen üstümüzden kaldırır inşallah” ifadelerini kullandı.

Tam kapanma öncesi pazarda hareketlilik yaşandığını vurgulayan esnaf Murat Bozkurt, “Esnaf olarak sıkıntıdayız. Ürünlerimizi satamıyoruz. 17 günlük kısıtlama nedeniyle son günlerde pazarda yoğunluk yaşanıyor. Pazar eskisi gibi pazar değil” dedi.

Mehmet Çifti, “ Pazarda son günlerde baya bir yoğunluk yaşanıyor. Ürünlerimiz şu an iyi gidiyor ama biraz pahalı. 3 liralık ürün 5 lira oldu. Pazarda limon 3 lirayken şimdi 5 liraya yükseldi. Domates 5 lirayken şu an 12 lira oldu. Ürünleri pahalandı” diye konuştu.

Exit mobile version