1. Haberler
  2. Şanlıurfa
  3. ŞANLIURFA’DA ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE MESLEKİ BECERİLERİ KAZANDIRAN “ZANAAT ATÖLYELERİ” AÇILDI

ŞANLIURFA’DA ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE MESLEKİ BECERİLERİ KAZANDIRAN “ZANAAT ATÖLYELERİ” AÇILDI

featured

Ortaokul öğrencilerinin temel meslek becerilerini keşfetmeleri amacıyla hayata geçirilen “Zanaat Atölyeleri”, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz’ın katılımıyla açıldı.

BECERİ GELİŞTİRME PROGRAMI BAŞLADI

Beceri Geliştirme Programı kapsamında, ortaokul 7. sınıftan itibaren öğrencilerin meslek liselerinde ücretsiz katılabildiği uygulama, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 10 ilde, toplam 196 okulda başlatıldı. Program, Ankara Etimesgut’taki Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katılımıyla açıldı.

İLK KEZ ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ İÇİN MESLEK LİSELERİ

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde devam eden kursu ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet etti ve yetkililerden bilgi aldı. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, bu programın öğrenciler için meslek edinme yolculuğunun bir başlangıcı olduğunu belirtti. Karagöz, “Bu uygulama, Türkiye genelinde 10 ilimizdeki 196 okulumuzda pilot olarak başlatıldı ve ilerleyen günlerde daha da genişleyecek” dedi.

ÖĞRENCİLERE MODÜL BAŞARI BELGESİ

Öğrenciler, meslek liselerinin belirlenmiş atölyelerinde, meslek dersi öğretmenlerinin nezaretinde ve velilerin rızası doğrultusunda eğitim alacaklar. Karagöz, kursların dört dönem olarak uygulanacağını ve öğrencilerin yaz tatili, birinci dönem, yarıyıl tatili ve ikinci dönem gibi okul dışı zamanlarda eğitim alacaklarını belirtti. Eğitimi başarıyla tamamlayan öğrencilere, bir modül başarı belgesi verilecek.

55 MODÜLER KURS PROGRAMI HAZIRLANDI

Beceri Geliştirme Programı ile resmî ve özel örgün ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında en az 7. sınıf düzeyinde öğrenim gören istekli öğrencilerin temel mesleki becerileri kazanmaları, mesleğe erişimlerinin kolaylaştırılması ve mesleği sevmelerinin sağlanması hedefleniyor. Bu kapsamda, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında uygulanan alanların temel becerilerini içeren derslere ait 55 modüler kurs programı hazırlandı. Günlük eğitim süresi en fazla altı ders saati olarak belirlenen kurslara devam eden öğrencilerden herhangi bir ücret alınmayacak. Başarıyla tamamlanan kurslar, öğrencilerin e-Portfolyo’suna işlenecek ve modül başarı belgesi ile ödüllendirilecekler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ŞANLIURFA’DA ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE MESLEKİ BECERİLERİ KAZANDIRAN “ZANAAT ATÖLYELERİ” AÇILDI
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!