ŞANLIURFA’DA ÇÖP SORUNUNA DİKKAT ÇEKİCİ EYLEM

sanliurfa-da-cop-sorununa-dikkat-cekici-eylem-0

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde kent merkezine yakın bir konumda bulunan ve şehrin tüm çöplerinin boşatıldığı alanda, rüzgarın ters esmesiyle birlikte pis kokular mahalle aralarına ve çevre kırsal mahallelere kadar ulaşıyor.

Bölgede yaşanan pis kokulara tepki gösteren HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı ve ilçe teşkilatları üyeleri, Eyyübiye İlçe Başkanlığı önünde burunlarına mandal takarak eylem yaptı. Parti üyeleri, konunun gündem olması için de bu akşam twitter üzerinden hashtag çalışması başlatacaklarını açıkladılar.

“EYYÜBİYE HALKI ÇOK BÜYÜK BİR SORUNLA KARŞI KARŞIYADIR”

Konuyla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan “Eyyübiye halkı maalesef çok büyük bir sorunla karşı karşıyadır. Şanlıurfa’nın bütün çöpü yıllardır Eyyübiye’de toplanıyor. Eyyübiye halkı, yıllardır belediye başkanlarına ve bütün yetkililere çağrıda bulundular, fakat çağrıları yanıtsız kaldı.

Gelen giden bütün belediye yöneticileri, yıllarca bu soruna sessiz ve kayıtsız kaldılar. Belediye başkanları ve yöneticileri için çok büyük bir ayıptır. Bugün Ramazan ayındayız.” diye konuştu.

SİZİN VİCDANINIZ EL VERİYOR MU”

Sorunun çözümü için yetkililere seslenen Özaslan, ” Sizin vicdanınız el veriyor mu ? Siz kendi evinizde iftar sofrasına oturduğunuzda tertemiz bir şekilde yemeğinizi yiyebiliyorsunuz. Peki, Eyyübiye halkı bu çöp kokusunun içerisinde nasıl bir iftar yapıyor, siz bunu biliyor musunuz veya düşünebiliyor musunuz ? Eyyübiye halkı, yıllardır maalesef bu kokuyu çekiyor. Eyyübiye halkının ne eksiği var? Diğer ilçedeki bütün çöpler niye Eyyübiye sınırları içerisine boşaltılıyor ? Eyyübiye halkı niye bu sıkıntıyla baş başa kalıyor ?” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version