ŞANLIURFA’DA 7 AYDA 25 KİŞİ SUDA BOĞULARAK HAYATINI KAYBETTİ

sanliurfada-7-ayda-25-kisi-suda-bogularak-hayatini-kaybetti-0

7 Ayda 25 Kişi Suda Boğularak Yaşamını Yitirdi

Suda Boğulma verilerini kamuoyuyla paylaşan Vali Şıldak, önceki hafta yayımlanan Genel Emir doğrultusunda denetimlerin en üst düzeye çekildiğini açıkladı. Yasaklı Sularda yüzülmemesi konusunda vatandaşlara çağrıda bulunan Vali Şıldak, “Polisimiz ve Jandarmamız ilimiz genelinde suda boğulma vakalarının önüne geçebilmek amacıyla yüzülmesi yasak bölgelerde çok sıkı denetim içerisinde. Burada kurallara uyulmaması durumunda Kabahatler Kanununca cezai işlem uygulanıyor. Bizler kesinlikle ceza yazma taraftarı değiliz. Bizim için her zaman öncelikli olan vatandaşımızın can güvenliğidir. Vatandaşlarımızın da bizleri anlayacağını ve kurallara riayet etmelerini diliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Vali Şıldak, geçen yıl 42 vatandaşın tehlikeli sularda yüzmesi sonucu yaşamını yitirdiğini, bu yılın ilk 7 aylık periyodu içerisinde ise 31 olayda 25 kişinin hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi.

Fıstık Hırsızlığına Karşı Yeni Önlemler

Vali Şıldak, Türkiye fıstık üretiminin yüzde 45’inin karşılandığı Şanlıurfa’da üreticilerden gelen talepler doğrultusunda bu yıl denetimlerin arttırıldığına da yer verdi. Genel Emir doğrultusunda fıstık hırsızlığının önüne geçmek, üretici kaybının yaşanmasını önlemek adına bir dizi kararlar aldıklarını dile getiren Vali Şıldak, “Bu yıl özellikle Fıstık Kayıt Sistemi geliştirdik. Bu sistem olası hırsızlıkları caydırmak için son derece verimli oldu.

Şu ana kadar da fıstık hırsızlığında 8 vaka yaşadık ve bunların tümü aydınlatıldı. Failleri yakalanarak adalete teslim edildi. Olası olayların önümüzdeki hasat sezonu içerisinde tekrarlanmaması için özellikle jandarmamız sıkı denetim içerisinde ve gece gündüz demeden sahada uygulamalarını sürdürüyorlar” şeklinde konuştu. 

Exit mobile version