1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Salgın işsizinin maaşına haciz

Salgın işsizinin maaşına haciz

featured

Salgın işsizinin maaşına haciz / Haberin Peşinde Urfa

Hükümet, vergi borcu nedeniyle 1.125 liraya el koydu. Pandemi döneminde işsiz kalan yüz binlerce vatandaş işsizlik maaşı ve küçük yardımlarla hayata tutunmaya çalışırken, bir darbe de devletten geldi. 

İşsizlik Sigortası Fonu’nun bin 125 lira 87 kuruş işsizlik maaşı yatırdığı F.E. isimli vatandaşın banka hesabına birikmiş vergi borcundan dolayı haciz konuldu. İşsizlik maaşını çekemediği için zor duruma düşen F.E., itiraz edince bir dizi bürokratik işlemin sonunda maaşına kavuşabildi. Yasal hakkı gereği itiraz etmesi gerektiğini bilmeyen çok sayıda vatandaşın işsizlik maaşının haczedildiği tahmin ediliyor.

GÖZ KOYDULAR

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, İşsizlik Sigortası Kanunu’nun 50’nci maddesi gereğince işsizlik maaşına damga vergisi hariç hiçbir şekilde bir vergi ya da kesinti uygulanamadığını, işsizlik ödeneğinin nafaka borçları dışında haciz veya başkasına devir ve temlik edilemeyeceğini belirtti. Emir, “İşsizlik maaşı ile geçinmeye, ailesini geçindirmeye çalışan yurttaşlar destek beklerken, iktidar bu beklentinin aksine artık vatandaşların işsizlik maaşına bile göz koymuş durumda” dedi.

İTİRAZ ETMEYENLERİN DURUMU NE OLACAK?

“Hükümet önce işsizin maaşına haciz koyuyor, sonra da itiraz üzerine ‘pardon’ diyor. İnsani ve vicdani olmayan bu tutum ve davranış, hukuka da aykırıdır, kanunda yeri de yoktur” diyen Emir, “İtiraz etmeyen ya da edemeyen vatandaşların durumu ne olacak?” diye sordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Salgın işsizinin maaşına haciz

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.