1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Piyasa gelişmeleri

Piyasa gelişmeleri

featured

Piyasa gelişmeleri / Haberin Peşinde Urfa

ABD enflasyonu Ağustos’ta bir ay öncesine göre %0,1 artarken, bir önceki yıla göre %8,3 artış göstererek sırasıyla -0,1% ve %8,1 olan piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

ABD enflasyonu Ağustos’ta bir ay öncesine göre %0,1 artarken, bir önceki yıla göre %8,3 artış göstererek sırasıyla -0,1% ve %8,1 olan piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. Fed açısından bakacak olursak; Değişen bir durum yok ve 21 Eylül’de 75 baz puan faiz artışı beklentisi korunuyor. Önemli olan Fed’in Kasım, Aralık gibi dönemlerde daha az oranda faiz artışı yapması, bekleme periyodu ve faizleri en son getireceği seviyeler olacak. Dün verinin ardından ABD tarafında S&P500 %4.3, Nasdaq %5.5 düşüş gösterdi.

Dün güne alıcılı başlayan ve gün içinde 3715 seviyesini gören BIST özellikle günün ikinci yarısında gelen satışlarla beraber günü %6 kayıpla 3426 seviyesinde tamamladı. XBANK %7.4 düşerken, XUSIN’da ise kayıp %5.4 oldu. Borsa İstanbul’da devre kesicinin çalışmasının ardından endeks gün içi düşük seviye ile günü bitirdi.

Borsa İstanbul bugün gerçekleştirilecek işlemlerde açığa satış için yukarı adım kuralı uygulanması kararı verdi.

ŞİRKET HABERLERİ

—Akbank T. AŞ Mensupları Tekaüt Sandığı Vakfı dün SAHOL paylarında 1.21mn adet, AKBNK paylarında ise 8mn adet pay satışı yaptığını bildirdi.

—ALKIM paylarında Kora Holding AŞ’nin dün 171bin adet pay satışı gerçekleştirildiği bildirildi.

—BARMA Konya Ereğli Kağıt Fabrikası yatırımı için TL1mr tutarlı reşvik belgesi alındığını açıkladı.

—ANSGR, ISGYO paylarında dün TL19.42-19.47 fiyat aralığından toplam 31bin adet pay satışı yapıldığını bildirdi.

Kaynak Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Piyasa gelişmeleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!