Pırlanta Nedir?

pirlanta-nedir-ema

Pırlanta Nedir?

Elmas madeninin yer altından çıkarılması ile birlikte belirli formlarda kesilmesi ile elde edilen taşa pırlanta denir. Baget yüzük ve oval taş kesimleri genellikle kare ve köşeleri oval şekilde yapılır. Elmas madeni ile yapılan bu yüzük tarzları ve kolye tarzları taşların kesim şekline göre değerlendirilir. İlk bakıldığında bütün pırlanta değerleri aynı görünse de hiçbiri aynı değildir.

Bütün taş ve özellikler birbirinden farklıdır. Taşların değerlerine göre belirlenen fiyatlar, birbirinden farklı özellik göstermektedir. İlk bakıldığında göz alıcı ve parlak görünen taşlar daha değerli taşlar sınıfına girer. Pırlanta baget yüzük sınıfına giren takılar her zaman daha fazla rağbet gören ve kullanım açısından oldukça şık olan yüzükler arasındadır.

Baget Pırlantaların Özellikleri

Kesim şekline göre değerlendirilen pırlanta taşlar, parlaklığı ile değerlendirilirken hangi taş madeninden üretildiği oldukça önemlidir. Elmas madeninin yer altından çıkarılması ile birlikte elde edilen bu taşlar kişilerin tercih ettiği yüzükler arasındadır. Gözle bakıldığında bütün pırlanta modelleri ve taşları aynı görünse de hepsi birbirinden kalite, parlaklık ve karat açısından farklıdır. Pırlantanın renkleri saflığı ve berraklığı ile birlikte ortaya çıktığı zaman Elmas Pırlanta sitesinde satışa sunulmak ile birlikte göz alıcı parlaklığı ile birlikte alıcıyı kendine çekebilir.

Bu tarz kolye ve yüzüklere https://www.emelpirlanta.com/ adresinden ulaşabilirsiniz. Pırlantaların beyaz rengin dışında birçok farklı renkte imal edilmesi mümkündür. Pırlanta baget kolye modelleri de kişinin tercihine ve renk modeline göre farklılık gösterir. Her taşın ve her pırlantanın kendine özgü özelliği olduğu için modelleri ile birlikte farklılık gösterip birçok çeşidi ile alıcıyı kendine çeker. Belirli modelde sınıflandırılan pırlantalar beyaz olduğu için istenilen renge dönüştürülebilir.

Pırlantada Karat ve Parlaklık

Her elmasın kendine özgü bir tarzı ve karakteri vardır. Kadınların tercih ettiği bazı Modeller daha fazla rağbet görmektedir. Özel günlerde kadınlara hediye edebileceğiniz grup arasında bulunan modelleri oldukça güzeldir. Ağırlığı olarak değerlendirilen karat, yüzüğün ve kolyenin değerini belirlenir. Parlaklığı ile birlikte göz alıcı kolye ve yüzük modelleri pırlanta olarak üretildiği zaman parlaklığı oldukça göz alıcı olur. Bu tarz kolye ve yüzükleri Emel Pırlanta sitesinden ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version