1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Petrol fiyatları artıyor: Kritik seviyeyi aştı

Petrol fiyatları artıyor: Kritik seviyeyi aştı

featured

Petrol fiyatları artıyor: Kritik seviyeyi aştı / Haberin Peşinde Urfa

ABD’de meydana gelen Ida Kasırgası’nın etkisiyle brent petrolün varil fiyatı 75 doların üzerine çıktı. ABD’de yoğun petrol üretiminin yapıldığı Meksika Körfezi’nde etkili olan Ida Kasırgası nedeniyle üretimin durması nedeniyle başlayan artış trendi bu haf…

ABD’de meydana gelen Ida Kasırgası’nın etkisiyle brent petrolün varil fiyatı 75 doların üzerine çıktı.

ABD’de yoğun petrol üretiminin yapıldığı Meksika Körfezi’nde etkili olan Ida Kasırgası nedeniyle üretimin durması nedeniyle başlayan artış trendi bu hafta da devam etti.

New York piyasasında varil başına 75,60 dolar seviyesinin üzerine çıkan brent petrolün yanı sıra Batı Teksas Petrolü varil başına başına 73 doların üzerine çıktı.

Brent petrolde kritik seviye olan 75 dolar, 2 Ağustos’tan  bu yana görülen en yüksek seviye oldu.

STOKLAR AZALDI

ABD’nin açıkladığı verilere göre, kasırga sonucu üretimin durması nedeniyle ülkede ham petrol stokları geçen hafta 6 milyon varil azaldı.

Ayrıca Ida’nın ardından ABD’de etkinlik gösteren Nicholas Kasırgası’nın da tropik bir fırtınaya dönüşerek üretimi tekrar sekteye uğratmasından endişe ediliyor.

Bloomberg’in aktardığına göre, Uluslararası Enerji Ajansı bu hafta, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefiklerinin (OPEC+) üretimi artırarak arz artışının gerçekleşebilmesi için Ekim ayına kadar beklemek gerekeceğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Petrol fiyatları artıyor: Kritik seviyeyi aştı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!