Otomobil üretiminin yüzde 45’ini elektrikliler oluşturacak

otomobil-uretiminin-yuzde-45ini-elektrikliler-olusturacak-liv7imwg.jpeg

Delphi Technologies, hem üreticiye hem de otomotiv satış sonrası çalışanlarına yönelik 2020 ve sonrası için öngörülerini açıkladı. Bu kapsamda 2025 yılına kadar, küresel araç üretiminin yüzde 45’e varan oranda elektrikli olacağını öngören firma, içten yanmalı motorlu araç teknolojisinin ise hibrit bünyesinde varlığını devam ettireceğini belirtti.

Otomotiv endüstrisindeki dönüşümün farkında olmayan yoktur. Sürücüsüz araçlar, elektrik motorları, yeni ve hayatı kolaylaştıran teknolojiler bir çırpıda akla gelen başlıklar oluyor. Delphi Technologies; elektrikli araçlar, otonom sürüş, içten yanmalı motorlu araçların geleceği ve satış sonrasındaki yeni trendler gibi yenilikçi alanlarda çalışmalarını sürdürüyor.

Firma 2019 yılında hızlanan elektrikli otomobil üretimi ve model yarışını işaret ederek; katılaşan emisyon yönetmelikleri, hükümet teşvikleri, düşen maliyetler, sürüş menzili ve şarj süresindeki iyileştirmeler sayesinde, 2025 yılına kadar küresel araç üretiminin yüzde 45’e varan seviyelerde elektrikli olacağı öngörülüyor.

İÇTEN YANMALI MOTORLAR TAMAMEN ORTADAN KALKMAYACAK!

Delphi Technologies, elektrikli araçlarla birlikte içten yanmalı motorlu araçların da özellikle hibrit sistemli olmak kaydıyla geleceğin dünyasında yer almaya devam edeceği belirtiliyor. Bu açıdan bakıldığında 2030 yılında satılan hafif ticari araçların yüzde 80’inden fazlasının içten yanmalı motora sahip olması bekleniyor.

GDi sistemine uygun olan Delphi Technologies enjektör

Benzinli direkt enjeksiyonlu GDi sistemlerin ise emisyon ve yakıt ekonomisi avantajlarıyla, binek otomobillerde en öncelikli içten yanmalı motor teknolojisi olarak öne çıkacağı tahmin ediliyor. Dizel motorların ise yakın gelecekte ticari araçların öncelikli çözümü olmaya devam edeceği, ancak çevresel etkilerini azaltmak üzere gelişmiş yazılımlar, kontrol sistemleri ve elektronik çözümlerle destekleneceği ifade ediliyor.

OTONOM ARAÇLAR İÇİN EN AZ 10 YIL VAR

Geleceğin sürüş deneyiminin en büyük devrimi olan sürücüsüz araç teknolojileri ise birçok otomobil üreticisinin üzerinde çalıştığı bir alan olarak öne çıkıyor. Bununla birlikte otonom teknolojilerin yer aldığı araçlar için, önümüzdeki 10 yılda yaygın ticari kullanılabilirlik beklenmiyor. Yine de satılan yeni araçların yüzde 40’ından fazlasının standart olarak en az iki tür gelişmiş sürücü destek sistemi veya ADAS (Gelişmiş Sürüş Destek Sistemleri) ile donatılmış olması bekleniyor.

Delphi Technologies Akıllı Sürüş Testi

sözcü
Exit mobile version