1. Haberler
  2. Eğitim
  3. OKULLAR TATİL, MAÇLAR SEYİRCİSİZ İZLENECEK!-EK

OKULLAR TATİL, MAÇLAR SEYİRCİSİZ İZLENECEK!-EK

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında tüm bakanların katıldığı koronavirüs toplantısı sona erdi. Toplantıda okulların tatil edilmesi, maçların seyircisiz oynanması gibi önemli kararlar alındı. İşte tüm ayrıntılar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, koronavirüs salgınına karşı alınacak tedbirlere ilişkin yapılan toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

5 saat süren toplantının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Korona virüs teşhisi konulan hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek “Karantinaya alınan kişilerle ilgili de sorun söz konusu değil” dedi.

Alınan kararları da duyuran Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ilkokul ve liselerin 16 Mart’tan itibaren 1 hafta tatil edildiğini ve bu öğrencilere 23 Mart itibariyle ise uzaktan eğitim verileceğini açıkladı. Uzaktan eğitimin nasıl uygulanacağı ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanacak. Üniversiteler de okullar için alınan kararlar kapsamında 3 hafta tatil edilecek. 

Spor müsabakaları da nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanacak. 

İşte Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

  • Vatandaşlarımızın aktif rol oynamaları, rehavete ve paniğe kapılmadan yapılan resmi açıklamaları dinlemek ve tavsiyeleri titiz bir şekilde uygulamak suretiyle bu süreci atlatmamız büyük önem arz ediyor.
  • Üniversitelerimiz, 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süreyle tatil edilecektir.
  • Spor müsabakalarının nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanması karar verildi. Kamu görevlilerinin yurt dışına çıkışı izne tabi olacaktır.
  • Öğrenciler, 23 Mart’tan itibaren bir hafta süreyle evden internet ve televizyon kanalları üzerinden eğitimlerine devam edecekler.
  • Cumhurbaşkanımızın da yurt dışı programlarını bir müddet erteliyoruz.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, kamu görevlilerinin yurt dışı ziyaretleriyle ilgili aldıkları kararı da, “Fevkalade bir durum olmadığı sürece kamu görevlileri izne tabi olacaktır” ifadesiyle açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
OKULLAR TATİL, MAÇLAR SEYİRCİSİZ İZLENECEK!-EK
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!