Nefes Darlığı ve Burun Ameliyatları

nefes-darligi-ve-burun-ameliyatlari-jZLuXaHF.jpg

Nefes Darlığı ve Burun Ameliyatları / Haberin Peşinde Urfa

Kulak Burun Boğaz Rahatsızlıkları için bilgi mi arıyorsunuz? Nefes Darlığı ve Burun Ameliyatları makalesine göz atın ve Kulak Burun Boğaz Rahatsızlıkları hakkında daha fazla bilgi edinin 

Burun ameliyatları genelde estetik amaçlarla yapılmaktadır. Ancak nefes darlığı ve burun ameliyatları arasında da yakın bir ilişki bulunmaktadır. Öncelikle estetik kaygıların yanı sıra burun hacminin büyük olması ya da burnun iç yapısıyla ilgili yaşanan sorunlarda başvurulan burun ameliyatı aslında nefes darlığını da tamamen ortadan kaldırmaktadır.

Burun Estetiği Neden Yapılır?

Günümüzde burun ameliyatı iki farklı amaçlar yapılmaktadır. Hastaya yapılacak muayene sonucunda işlevsel ya da estetik ihtiyaçlar belirlenir. Ek olarak burunda eğrilik ya da burunda kemer ya da düşüklüğü gibi durumlarda da estetik kaygıların giderilmesi için bu işleme başvurulur. Bu konuda bilinmesi gereken en önemli durum, burun iç bölgesine yapılacak müdahalelerin, hastaların nefes alıp vermesini sağlamadığıdır. Haliyle nefes darlığı ve burun ameliyatları ilişkisinin sağlanabilmesi için hem burun içi hem de burun dışı ameliyatların uygulanması gerekir.

Burun Estetiğinden Sonra Nefes Alamamak

Burun estetiği ameliyatı geçiren hastalar çoğu zaman nefes darlığı yaşadığını belirtir. Bu hastalarda genelde burun üstündeki kemerler ya da burun kemikleri alınmıştır. Haliyle burunda orta çatı güçsüz bir duruma gelmiştir. İşlemin ardından nefes alma problemiyle karşılaşan bireyler aslında nazal valv darlığı nedeniyle değerlendirilmelidir. Bu tür durumlarda orta burun çatısıyla burun kanatlarının güçlendirilmesi gerekebilir.

Öte yandan yaşa bağlı olarak dokulardaki kalitenin bozulması ve ardından destek dokuların da kaybedilmesi sebebiyle burun bölgesinde yapılacak her türlü operasyonlarda orta burun çatısı desteklenmelidir. Bu sayede burun yapısal olarak güçlü bir duruma gelirken aynı zamanda uzun süre fonksiyonlarını yerine getirebilir.

O halde burun estetiğinden sonra nefes alamama gibi bir şikayet söz konusu olduğunda revizyon burun ameliyatı yapılabilir. Ancak burun dokularının farklı tepkiler vermesi nedeniyle başvurulan bu tür estetik müdahalelere çoğu zaman gerek duyulmaz. Çünkü nefes darlığı ve burun ameliyatları arasında her zaman paralel bir ilişki durumu söz konusudur.

Nazal Valv Bölgesi ve Nefes Darlığı

Nazal valv adı verilen bölge, havanın burna ilk girdiği alanı kaplar. Yani burun uç kısmının üçte biri nazal valv bölgesidir. İç ve dış valv olarak ikiye ayrılan bu bölgenin iç nazal valv alanı, nefes alıp verme sürecinde kilit rol oynar. Bu yüzden nefes darlığı şikayetiyle burun estetiği yaptırmak isteyenlerde ilk olarak ilgili bölgenin incelenmesi gerekir.

Exit mobile version