NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE İLK İTİRAF GELDİ: AMCASI CESEDİ BANA VERDİ, DEREYE GÖTÜRDÜM

narin-guran-cinayetinde-ilk-itiraf-geldi-amcasi-cesedi-bana-verdi-dereye-goturdum

Narin cinayetinde ilk itiraf: “Muhtar cesedi çuval içerisinde bana verdi, alıp dereye götürdüm”

Diyarbakır’da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunmasının ardından gözaltına alınan kişi sayısı 24’e çıktı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir şüpheli, “Muhtar cesedi çuval içerisinde bana verdi, ben de çuvalı alıp dereye götürdüm” şeklinde ifade verdi.

Türkiye’nin günlerdir umutla beklediği Narin Güran’dan 19 gün sonra üzücü haber geldi. Küçük kızın cansız bedeni köyden 2 kilometre uzaklıkta, dere yatağında bulundu.

İfadeler ortaya çıkmaya başladı

Olayın ardından gizli bir tanığın verdiği bilgiler doğrultusunda, aralarında aile bireylerinin de yer aldığı 24 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında alınan ifadeler yavaş yavaş netleşiyor.

Narin cinayetinde ilk itiraf geldi

Dere kenarına aracıyla gittiği tespit edilip gözaltına alınan bir şüpheli, sorgusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sabah gazetesinin haberine göre, gözaltındaki bu zanlı, sorgusunda “Muhtar bana cesedi çuval içinde verdi. Ben de çuvalı dereye götürdüm” diyerek itirafta bulundu.

Soruşturma genişletildi

Bu kritik itirafın ardından soruşturma derinleştirildi. Yapılan otopside, Narin’in bedeninden 91 farklı numune alındı. Ayrıca, çuvalda sol bacağının diz kısmından kopmuş olduğu ve kemik parçalarının İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği ortaya çıktı.

NE OLMUŞTU?

21 Ağustos’ta Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde, Kur’an kursuna giden Narin Güran, kurs çıkışında evine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla aramaya başladı. Ancak sonuç alamayınca Narin’in babası Arif Güran, saat 20.00 sıralarında kızının kaybolduğunu bildirdi. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Ekipler mahalledeki evlerde ve köye giren araçlarda arama yaptı.

Arama çalışmaları devam ederken, Narin Güran’ın ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. Ancak İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin’e ait olup olmadığı kesinleşmeyince E.G. serbest bırakıldı.

Daha sonra Narin’in amcası ve aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi’nin muhtarı olan Salim Güran gözaltına alındı. Aracında yapılan DNA testi, Narin’in kıyafetlerindeki DNA ile eşleşti. Salim Güran, ‘kasten öldürme’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından tutuklandı.

Arama çalışmaları sırasında, ekipler daha önce incelenen alanlara tekrar yoğunlaşarak, köye 2 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi’nde çalışmalarını sürdürdü. Narin’in cansız bedeni, kaybolmasının 19. gününde bulundu. Küçük kızın öldürüldükten sonra çuval içinde dereye atıldığı ve üzerinin taşlarla örtüldüğü belirlendi.

Exit mobile version