1. Haberler
  2. Eğitim
  3. MSÜ sınavı ne zaman yapılacak? Milli Savunma Üniversitesi sınavı ne kadar sürecek?

MSÜ sınavı ne zaman yapılacak? Milli Savunma Üniversitesi sınavı ne kadar sürecek?

featured

MSÜ fakülte ve yüksekokullarında eğitim almak isteyen öğrenciler, MSÜ sınavı ne zaman yapılacak merak ediyor. MSÜ sınav tarihi geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından corona virüsü nedeniyle değiştirilmişti.

MSÜ sınavına girecek olan adaylar ne zaman sorusuna yanıt arıyor. ÖSYM geçtiğimiz günlerde yayınladığı sınav takvimi ile MSÜ sınavı tarihini duyurdu. İşte MSÜ sınavı ne zaman yapılacak sorusunu yanıtı…

MSÜ SINAVI NE ZAMAN?

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 2020 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 14 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. Zorlu sınav saat 10:15’te başlayacak.

MSÜ KAÇ SORU, KAÇ DAKİKA?

Sınav günü saat 10.00’a kadar adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacak. Sınava katılacak adaylara Türkçe testinden 40, temel matematik testinden 40, sosyal bilimler testinden 20 ve fen bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soru yöneltilecek. Adaylara sınavda 135 dakika süre verilecek.

sözcü

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MSÜ sınavı ne zaman yapılacak? Milli Savunma Üniversitesi sınavı ne kadar sürecek?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!