1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan okul tatili açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan okul tatili açıklaması

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Corona virüsü zirvesinin sona ermesinin ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, İlkokul, ortaokul ve liselerin 16 Mart’tan itibaren bir hafta tatil edileceğini açıklamıştı. Kararın ardından açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, karara göre ders programlarının değiştirildiğini belirterek “Eğitim-Bilişim Ağı, tümüyle yenilenen biçimiyle ders ortamını evlere taşıyacak. İlk ve orta okullarımızda ders programları yeniden yapılandırılarak gerekli telafi desteği internette ve TRT’de sunulacaktır” ifadesini kullandı.

Beştepe’de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ve bürokratların katılımıyla  yapılan Corona virüsü (Covid-19) salgınına karşı alınacak tedbirlere ilişkin toplantı sona erdi.

Toplantıya katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Corona virüsü nedeniyle eğitimle ilgili verilen kararlara ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Ziya Selçuk’un açıklamalarından satırbaşları:

* Okullarımızda aldığımız koruyucu ve önleyici tedbirlerin bazı teknik ayrıntıları var. Bu ayrıntıları paylaşıyorum.

* Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin sağlığı için 16 Mart Pazartesi gününden itibaren iki hafta süreyle tatil edilmesi kararlaştırılmıştır.

* 16-30 Mart arasındaki tatilde öğrencilerimizin ilk haftayı dinlenerek geçirmesini istiyoruz. Diğer hafta uzaktan eğitim sistemi başlayacaktır.

* Eğitim-Bilişim Ağı tümüyle yenilenen biçimiyle ders ortamını evlere taşıyacak, öğrencilerimizin eğitiminin uzaktan sürmesine imkan sağlayacak.

* İlk ve orta okullarımızda ders programları yeniden yapılandırılarak gerekli telafi desteği internette ve TRT’de sunulacaktır.

* Hangi teknolojiyle hangi içeriği nasıl vereceğimize ilişkin bir altyapı hazırlığı yapıyoruz.

* Uzaktan eğitim kapsamında tüm operatörlerden ücretsiz 3 GB internet imkanı sağlanacak. Eğitim bilişim sistemlerinden tüm öğrencilerimiz ücretsiz olarak faydalanacak.

* Bakanlığımız uzmanları tarafından uzaktan öğretim süreçleriyle ilgili olan tüm aşamalar en ince ayrıntılarına kadar çalışılarak öğrencilerimiz için hazır hale getirildi.

* Bakanlığımız tedbirleri 3 aşamada hayata geçirdi.

* Tatil sonrası yüz yüze telafi programları öğrencilerimize uygulanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan okul tatili açıklaması
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!