Microsoft rekor fiyata dev oyun şirketini satın aldı

microsoft-rekor-fiyata-dev-oyun-sirketini-satin-aldi-cRCcLHcL.jpg

Microsoft rekor fiyata dev oyun şirketini satın aldı / Haberin Peşinde Urfa

ABD’li teknoloji devlerinden Microsoft, “Call of Duty” ve “World of Warcraft” gibi oyunların yapımcısı Activision Blizzard’ı 68,7 milyar dolara satın alacağını duyurdu. Şirket bu satın alım işlemi için rekor fiyat ödeyecek.

Şirketten yapılan açıklamada, bugün 3 milyar insanın aktif olarak oyun oynadığı ve oyunun artık en hızlı büyüyen eğlence biçimi olduğu bildirildi. Oyun konsolou Xbox’ı da bünyesinde tutan Microsoft oyun dünyasının en pahalı satın alımlarından birini gerçekleştirdi.

Microsoft’un oyun geliştirmede ve etkileşimli eğlence içeriğinde “lider” Activision Blizzard’ı satın almayı planladığı belirtilen açıklamada, söz konusu satın almanın Microsoft’un oyun sektöründeki büyümesini hızlandıracağı kaydedildi.

Açıklamada, Microsoft’un Activision Blizzard’ı hisse başına 95 dolar karşılığında 68,7 milyar dolara satın alacağı bildirildi.

Şirketin açıklamasında, söz konusu satın almanın Microsoft’u Tencent ve Sony’nin ardından dünyanın en büyük üçüncü oyun şirketi haline getireceği belirtildi.

MICROSOFT’TAN İKİNCİ HAMLE

Microsoft tarafının oyun dünyasındaki en son büyük hamlesi Bethesda firmasını (Çatı şirket ZeniMax Media dahil ZeniMax çatısı altında yer alan id Software, Arkane Studios, Tango Gameworks, Alpha Dog Games, Machine Games ve Roundhouse Studios stüdyoları) satın alması olmuştu. Bunun için de 7,5 milyar dolar ödemişti. 

Anlaşmanın tamamlanması durumunda Microsoft dünyanın en büyük üçüncü oyun şirketi olacak ve bu durum şirketin CEO’su Satya Nadella’nın da içerik, topluluk ve bulut teknolojisine eğilme stratejisiyle de uyumlu.

Microsoft’un Xbox Game Pass isimli platformu üzerinden düzenli ödeme yapan abonelerine bu oyunları sunma planı kapsamında Activision Blizzard’ın oyunlarını da portföyüne eklemesinin Sony’nin PlayStation konsolu ile rekabeti artıracağı tahmin ediliyor.

microsoft, TEKNOLOJİ, TEKNOLOJİ Haberleri

Exit mobile version