Mezoterapi / Haberin Peşinde Urfa
Fiziksel Tip Ve Rehabilitasyon için bilgi mi arıyorsunuz? Mezoterapi makalesine göz atın ve Fiziksel Tip Ve Rehabilitasyon hakkında daha fazla bilgi edinin
Mezoterapi, sorunlu bölgede derinin en yoğun kan, lenf damarı ve sinir ağının bulunduğu orta tabakası olan dermise mikro iğneler aracılığıyla bazı ilaçların enjeksiyonu demektir. Mezoterapi, başlangıçta ağırlıklı olarak kas-iskelet sistemi ile damar sistemi hastalıklarında ağrı kontrolü ve yönetimi için yaygın olarak kullanılan bir tamamlayıcı tıp uygulaması iken günümüzde başta cilt yenilenmesi, saç tedavileri ile selülit ve bölgesel zayıflamada kullanılan uygulamalarda yer almaktadır.
MEZOTERAPİDE KULLANILAN İLAÇLAR NELERDİR ?
Kas iskelet sisteminin dejenerasyonu, hasarına bağlı ağrıların kontrolünde ve romatizmal hastalıklarda artrit tedavisinde nonsteroid antiinflamatuar ilaçlar,miyelorelaksanlar,lokal anestezikler, pentoksifilinler,B ve C vitamini mikro düzeyde özel hazırlanan özel karışımlarla kullanılır.
Deri ve saç problemine uygun olarak hiyaluronik asit, antioksidanlar, vitaminler, mineraller, aminoasitler, lipolitikler ve diğer malzemelerle özel ilaç kokteylleri hazırlanır.
MEZOTERAPİNİN ETKİ MEKANİZMASI NEDİR?
Derinin orta tabakası kan damarları ve sinir ağından zengin olduğu için Uygulandığı bölgede ve hedef organlarda ilacın hızlı etki etmesini sağlar. Küçük dozlarla hazırlanan özel karışımların uygulandığı bölge ve hedef dokularda tedavi sağlar.
MEZOTERAPİ HANGİ HASTALIKLARDA KULLANILIR ?
- Akut ve kronik ağrılar
- Fibromiyalji (Yumuşak doku romatizması)
- Romatizmal hastalıklar
- Spor yaralanmaları
- Gerilim ve migren tipi baş ağrıları
- Miyofasiyal boyun, sırt ve bel ağrılarında
- Omuz, dirsek, el bileği, diz ve ayak bileği gibi eklemlerin dejeneratif artritleri, bursit ve tendinitlerinde
- Karpal tünel sendromu, ulnar oluk sendromu ve tarsal tünel sendromu gibi sinir sıkışmalarında
- Cilt yaşlanması ve sarkması
- Leke tedavisi, güneş lekeleri
- Deri çatlakları
- Selülit
- Kilo kaybı
- Saç dökülmesi, saç tedavisi, kellik
- Gözaltı morlukları ve gözaltı torbaları
- Alerjiler
MEZOTERAPİNİN YAN ETKİLERİ NELERDİR ?
Enjeksiyon bölgesinde geçici kızarıklıklar ve morarmalar oluşabilir. Bu bir sorun teşkil etmez çünkü kullanılan maddeler sistemik dolaşıma karışmadığından bu etkiler 1-2 gün içinde kendiliğinden kaybolur.
MEZOTERAPİNİN ETKİSİ NE ZAMAN GÖRÜLÜR ?
Tedaviye cevap problemin şiddetine, kişinin yaşına ve cilt yapısına bağlı olmakla birlikte genellikle 2. veya 3. seanstan sonra görülmeye başlar. Tedavi haftada bir olmak üzere 5 seans, iki haftada bir üç seans ve ayda bir üç seans şeklinde uygulanır.
MEZOTERAPİ SONRASI NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR ?
Mezoterapi seanslarından önce ve sonra aspirin gibi kanı sulandıran ilaçlar kullanılmamalıdır. Mezoterapi seansından sonra, uygulama yapılan bölgeye yaklaşık 10-15 saat su değdirilmemelidir. Kot, dar pantolon gibi vücudu saran pantolonlar giyilmemesi tavsiye edilir. Mezoterapi seanslarından sonra 48 saat zorlu hareketler, 10-15 saat banyo ve makyaj yapılmamalıdır. Uygulamadan hemen sonra fizik tedavi uygulanmamalıdır.