Mesleki eğitim merkezlerine akın var: Gençler üretmek istiyor / Haberin Peşinde Urfa
Farklı dallardan mezun gençler, mesleki eğitim merkezleri ile üretime katılmak istiyor. OSTİM OSB ile eşleştirilen Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki kursiyerlerden Kadir Kurt (25), “Buradaki eğitimim sonrasında savunma sanayisi alanına yöneleceğim.” dedi.
Mesleki eğitim merkezlerinde öğrenci sayısı 300 bini aştı. Farklı dallardan mezun gençler, bu merkezlerde, haftada bir gün teorik, dört gün ise pratik eğitim görüyor.
Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Projesi kapsamında, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’nin eşleştirildiği Yenimahalle Şehit Mehmet Şengül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki kursiyerler de geçtiğimiz hafta ders başı yaptı. Okulun atölyesinde teknik resim, CNC torna ve dik işlemin yanında üniversal torna, freze, matkap tezgahı gibi alanlarda eğitim veriliyor.
ÜRETMEDEN OLMAZ
Kursiyerlerden Kadir Kurt (25), din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni. ‘Eğitim alanında değil de üretimde yer almak istedim’ diyen Kurt, “Bir ülkenin üretmeden var olabileceğini düşünmüyorum. Babam da OSTİM’de esnaf, yıllarını bu mesleğe verdi. Motokuryelik, garsonluk, kasiyerlik, öğretmenlik, hayvancılık yaptım ama yaptıklarımdan tatmin olmayınca daha büyük işler yapmak istedim. Sanayi alanında eğitim almak istedim. Buradaki eğitimimi tamamlayınca savunma sanayisi alanına yöneleceğim.” diye konuştu.
HEDEFİM SAVUNMA SANAYİİ
KENDİ İŞLETMEM OLSUN İSTİYORUM
Sağlık meslek lisesi mezunu Taha Öztekin (22), “Baklava, börek sektörünün yanında garson olarak da çalıştım daha önce. Karşıma böyle bir şans çıkınca değerlendirmek istedim. Burada inşallah kolumuza altın bilezik takarak ayrılacağım. Şu an CNC’de çalışıyorum ve bu alanda uzmanlaşmak istiyorum. Çalıştığım firma ise medikal alanında hizmet veriyor, ben de medikal sektörde ilerlemek istiyorum.” dedi.
İÇİMDE HEP BİR HEVES VARDI
Kursiyelerden Cem Gençarslan (33) da muhasebeci. Gençarslan, “Benim bu noktaya gelmem ailem sayesinde oldu. Babam oto boyacısı, amcam tornacı olduğu için aslında biraz bildiğim bir sektör. Muhasebe sektöründe ise her işe başladığınız yeniden kendinizi kanıtlamanız gerekiyor ve ben mesleğe 12 senemi vermiştim. Sanayi sektöründe daha önceleri deneyimim vardı, kurs açılınca bu sayede sektöre girmek istedim. İçimde hep bir heves vardı zaten. Bu sektörde ilerlemek istiyorum” şeklinde konuştu.
Mesleki eğitim merkezleri,OSTİM,OSB,Kadir Kurt,Furkan Arslan