1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Marmara’nın kurtuluşu tarımdaki dönüşümde

Marmara’nın kurtuluşu tarımdaki dönüşümde

featured

Marmara’nın kurtuluşu tarımdaki dönüşümde / Haberin Peşinde Urfa

Çevre konusunda çalışmalar yapan Avukat Cömert Erdem, Marmara Bölgesi’nde yaptığı incelemeler sonucu tarımda yoğun bir şekilde kullanılan kimyasalların denizi çok fazla kirlettiğini söyledi.

Marmara Denizi’ni kaplayan deniz salyası (müsilaj) için temizlik çalışmaları sürerken, sorunun kaynağı ile ilgili tartışmalar da devam ediyor. Çevre hukukçusu olan ve aynı zamanda CHP’ye Doğa Hakları Danışmanlığı yapan Avukat Cömert Erdem, Marmara Bölgesi’nin endüstriyel tesislerinin ve deşarjlarının ele alınması gerektiğini söyledi. Marmara’nın 1989’dan bu yana alarm verdiğini ve denizdeki fosfor oranının çok arttığını ifade eden Erdem, tarımda kullanılan kimyasalların en önemli sebep olduğunu kaydetti.

SADECE TEMİZLEMEK YETMEZ

Sanayiciler elini taşın altına koyacak

Marmara Denizi’nde hızla yayılan müsilaj sonrası gözler sanayi tarafına da çevrildi. Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan bölgede, İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Tekirdağ gibi büyükşehirlerde hemen hemen her sektörden devasa sanayi tesisleri bulunuyor. SÖZCÜ’nün konuştuğu sektör temsilcileri de durumdan rahatsız olduklarını ve ellerini taşın altına koyacaklarını belirtti. Sanayiciler, Paris İklim Anlaşması’nın Meclis’te yürürlüğe girmesinin önemine de dikkat çekiyor.

Avukat,Bursa,CHP,deniz salyası,eylem,istanbul,Kocaeli,Meclis,müsilaj,Paris,Sanayi,Sözcü,Tekirdağ,Türkiye

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Marmara’nın kurtuluşu tarımdaki dönüşümde
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!