1. Haberler
  2. Gündem
  3. Maria Roza, Galeri Beylikdüzü’nde sanatseverlerle buluştu

Maria Roza, Galeri Beylikdüzü’nde sanatseverlerle buluştu

featured

Maria Roza, Galeri Beylikdüzü’nde sanatseverlerle buluştu / Haberin Peşinde Urfa

Beylikdüzü Belediyesi ile Batı İstanbul Eğitim Kültür Sanat Vakfı’nın iş birliğiyle ilçeye kazandırılan ve sanatseverlerin buluşma noktalarından biri olan Galeri Beylikdüzü’nde sanat buluşmaları devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi ile Batı İstanbul Eğitim Kültür Sanat Vakfı’nın iş birliğiyle ilçeye kazandırılan ve sanatseverlerin buluşma noktalarından biri olan Galeri Beylikdüzü’nde sanat buluşmaları devam ediyor. Sanat Söyleşileri etkinliğinde genç sanatseverlerle buluşan ressam Maria Roza, İstanbul’da açtığı ilk kişisel sergisi olan “Paralel Hayvanlar” isimli sergisine esin kaynağı olan hayvanlarla olan ilişkisini anlattı.

Sanat serüveninde yaşadığı zorlukları genç sanatçılara aktaran Roza, iç içe büyüdüğü hayvanlarla arasındaki bağı vurgulamak için bu ismi seçtiğini söyledi. Roza, “Benim hayatımda hayvanlar çok önemli bir yere sahip. Çocukluğum onlarla birlikte geçti. Bunlara bir anlam yükleyerek eserlerimi oluşturdum. Aslında onları onurlandırmak istedim. Eserlerimde yalnız bir kadın yer alıyor. Bu yalnızlığı oradaki hayvanlar gideriyor” diye konuştu. Genç sanatçılara önerilerde de bulunan Roza, “Bütün düşüncelerinizde özgür olun. İlk sanat tarihi dersini aldığımda ‘olmak istediğim yer burası’ dedim. Belli bir kalıba girmemek için de sürekli ilgi alanı edindim. Bu ilgi alanlarımdan da sürekli bir şeyler öğrendim. Hep hayal gücümü kullandım. Bu gücü dışa vurarak eserlerimi oluşturdum” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Maria Roza, Galeri Beylikdüzü’nde sanatseverlerle buluştu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!