LGS ne zaman yapılacak? LGS sınav giriş belgesi nasıl alınacak?

lgs-ne-zaman-yapilacak-lgs-sinav-giris-belgesi-nasil-alinacak-Gar1ABLf.jpg

Türkiye’de corona virüsü sebebiyle LGS sınav sisteminde bazı değişiklikler yapıldı. Öğrenciler bu sene ilk kez sınava kendi okullarında girecek. 20 Haziran’da yapılacak LGS sınavı için, sınav giriş belgeleri de erişime açıldı. İşte LGS sınavı için son bilgiler…

Bu hafta sonu yapılacak LGS sınavına az bir süre kaldı. İyi bir lisede okumanın hayalini kuran öğrenciler, MEB’in yayınladığı site üzerinden ve e-okul üzerinden sınava girecekleri bina, salon ve sıra bilgilerini öğrenebiliyor. İşte LGS sınavı için bilinmesi gerekenler…

SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINACAK?

Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, LGS kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrenciler, sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgilerine Bakanlığın “http://www.meb.gov.tr/” internet adresi ve e-Okul üzerinden ulaşabilecek.

LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI

Foto: DepoPhotos

KİMLİKTE FOTOĞRAF ŞARTI VAR MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS kılavuzundaki değişiklikleri ve sınavla ilgili detayları anlattı. Öğrencilerin sınava giriş belgelerini 28 Mayıs’ta okullarından almaları gerekiyordu. Bu kuralı da kaldırdık. Öğrencilerin sınava giriş belgeleri sınavdan önce sınava girecekleri okuldaki sınıfta oturmaları gereken masaya konulacak. Yani öğrencinin sınav giriş belgesi ile ilgili bir kaygı duymasına gerek yok. Üçüncüsü de, geçerli kimlik belgesinde 15 yaş ve üzeri fotoğraf bulunması gerekiyordu. 15 yaşına girenlerin koronavirüs süreci dolayısıyla fotoğraflı kimlik belgesi çıkartmasında yaşanabilecek zorlukları göz önüne alarak 2020 LGS’de geçerli kimlik belgelerinde fotoğraf olma koşulunu çıkarttık.

LGS KONULARI NELER

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) soru çıkacak konu ve kazanımları açıkladı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın web sayfasında yayınlanan kılavuza göre konular şöyle

Türkçe: Söz varlığı, anlama, yazma.

Matematik: Sayılar ve işlemler, üslü ifadeler, karaköklü ifadeler, veri işleme, olasılık, cebir.

Fen bilimleri: Mevsimler ve iklim/Dünya ve evren, DNA ve genetik kod/canlılar ve yaşam, basınç/fiziksel olaylar, madde ve endüstri/madde ve doğası.

T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük: Bir kahraman doğuyor, milli uyanış, milli bir destan.

Din kültürü ve ahlak bilgisi: Kader inancı, zekat ve sadaka, din ve hayat.

Exit mobile version