1. Haberler
  2. Gündem
  3. ‘KORONAVİRÜS’ PAYLAŞIMLARINA 19 GÖZALTI!

‘KORONAVİRÜS’ PAYLAŞIMLARINA 19 GÖZALTI!

featured

İçişleri Bakanlığı, sosyal medyada koronavirüs paylaşımlarıyla toplumu korku ve endişeye sevk eden 93 şüpheliden 19’unun gözaltına alındığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, koronavirüsle ilgili tedbirlerin alınmadığı, halktan saklandığı belirtilerek gerçek dışı görüntü ve ses dosyaları paylaşanlarla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:

“Son dönemde dünyada yayılarak çok sayıda insanın ölümüne sebep olan koranavirüs hastalığı ile ilgili olarak, ‘virüsün ülkemizde de salgına dönüştüğü, ilgili kurum ve görevlilerce gerekli/yeterli tedbirler alınmadığı, konunun halktan saklandığı’ yönünde, gerçek dışı görüntü ve ses dosyaları kullanılmak suretiyle sosyal medya üzerinden toplumu korku, panik ve endişeye sevk etme, yetkili/sorumlu kuruluşları ve kişileri kamuoyu nezdinde hedef gösterme amaçlı paylaşımlar görülmektedir.

93 ŞÜPHELİDEN 19’U GÖZALTINDA’ 

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri, söz konusu bu paylaşımları yaptığı değerlendirilen kullanıcıların tespitine yönelik yürüttüğü çalışmalarda 93 şüpheli şahıs tespit etmiştir. Bu şüphelilerden 19’u gözaltına alınırken, diğer tespitlerle ilgili gözaltına alma işlemleri devam etmektedir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘KORONAVİRÜS’ PAYLAŞIMLARINA 19 GÖZALTI!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!