Koronavirüs O Ürünlerin Satışlarını Arttırdı.

koronovirus-satısları-hızlandırdı

Türkiye’de ekmek makinesi satışı en çok artan ürün olurken; dünyada ilk sırayı eldiven aldı. Tıraş makinesi satışları da patladı.

Tüm dünyayı etkileyen Coronavirüs sebebiyle Türkiye’de milyonlarca vatandaş evde kalmaya başladı. İşyerine gitmek zorunda olmayanlar da ofislerini eve taşıdı. Öğrenciler, yaşlılar, gençler evde kalıyor. Hafta sonu 31 şehirde sokağa çıkma yasağı uygulandı. Bütün dünyada da sokaklar boş kaldı. Bu durum alışveriş alışkanlıklarını da değiştirdi. Online alışveriş hızla yükselirken, tercih edilen ürünler de değişti. Türkiye’de satışı en çok artan ürün ekmek makinesi, dünyada ise eldiven oldu. Tıraşmakinesi ve saç boyası gibi ürünlerin satışındaki artış da dikkat çekti.

Türkiye’de koronavirüs salgını nedeniyle birçok iş yeri ile birlikte 21 Mart’tan beri berberlerin kapalı tutulması, erkekleri saç-sakal tıraşlarını evde yapmaya yönlendirdi. Bu süreçte, tıraş ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar da çözümü, tıraş makinesi almakta buldu. tıraş makine satışlarında ciddi bir artış yaşandı.

Şanlıurfa’nın ‘nın dünya’ya açılan penceresi gösterilen pasajlarda satılan Tıraş makinesi büyük rağbet oldu. Tıraş makineleri kalitesine göre,  30 ile 150 TL arasında satılıyor.

Haftada birkaç kez sattıkları ürünlerin 5’e katlandığını söyleyen pasaj esnaları, “Normal günlerde ayda bir ya da iki tane sattık. İnsanlarımız tıraş oluyor çünkü berberlere gidemiyorlar. Bu nedenle tıraş makinesi satışlarımız çok yüksek. Şu anda sadece traş makinesi ve jilet satabiliyoruz. “ dediler.

Exit mobile version