Kebap Artık Evlere Servis Ediliyor…

1581304619_sah_urfa_kastamonuu

İçişleri Bakanlığı koronavirüs ile mücadele kapsamında, “Lokanta, restoranlar, pastane ve benzeri iş yerleri sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, hizmet vermesiyle Şanlıurfa’daki lokantalar kebap pişirme dönemine hareketlilik yaşandı.

İç İşleri Bakanlığı (Covid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla lokanta restoranlar hariç olmak üzere birçok halka açık yerin faaliyetlerinin geçici süreliğine durduruldu. Lokantalar sadece  “paket servis” ve “gel-al” benzeri şeklinde müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet verecek.

Şanlıurfa’da yıllardır devam eden evlere kiloyla kebap siparişi geleneği Koronavirüs nedeniyle daha da ilgi görüyor. Eskiden lokantalara gitmek istemeyen Şanlıurfalılar, kebabı eve getirttiriyordu. Bu gelenek hala devam ediyor. Kişi sayısına göre malzeme götürülüp, pişirilen kebaplar eve getiriliyor.

Lokanta ise pişirdiği etin kilosu üzerinden ücretlendirme yapıyor. Ancak malzeme getirme olayı yavaş yavaş bitiyor. Şimdi daha çok kişi sayısı üzerinden porsiyon olarak sipariş veriliyor. Lokantalar her türlü kebap siparişi alırken, mevsimin yaz olması dolayısıyla en fazla sipariş alınan kebap türü patlıcanlı kebap. Sade ve acılı kebap ise patlıcanlıdan sonra geliyor. Evlerde hiçbir şey hazırlamaya gerek kalmadan kebabın yanında her türlü garnitürü ve ekmeği de paket içerisinde yer alıyor

Exit mobile version