1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Karantinada İzlenecek En İyi Netflix Dizileri

Karantinada İzlenecek En İyi Netflix Dizileri

featured

Bu makalede karantinada izlenecek en iyi Netflix dizilerinden bahsedeceğim. Son aylarda ortaya çıkan ve ülkemizde de yayılmaya başlayan korana virüs yüzünden, vaktimizin büyük çoğunluğunu evde geçirmek zorunda kaldık. Evdeyken yapılabilecek en iyi aktivitelerin başında dizi-film izlemek geliyor. Bu nedenle ben de sizlere Netflix’te severek izlediğim şeylerden bahsetmek istedim. Herkesin zevkine uygun olabileceğini düşündüğüm dizileri, sizlerle paylaşacağım.

En İyi 10 Netflix Dizisi

1- Elite (IMDB: 7.6)

Elite Dizisi
Elite Dizisi

Elite, şu anda Netflix’te en çok izlenen 10 dizi içerisinde. Tür olarak eğlenceli ama bir yandan da, suç ve gizem dolu bir gençlik dizisi. Alt tabakadan 3 tane öğrencinin sadece zenginlerin girebildiği özel okula kayıt olması ve ardından gelişen olayları ele alıyor. Sezonun sonunda yaşanan cinayet dizinin başını size gösteriyor. İlerleyen bölümlerde bu cinayet çözülmeye başlıyor. Dizi uyuşturucu, yoksulluk, islamofobi, homofobi gibi günümüzdeki sorunlara değiniyor. Şu anda Netflix’te 3 sezon da var. Rahatlıkla tek oturuşta bitirebileceğiniz bir dizi.

2- The Witcher (IMDB: 8.3)

The Witcher Dizisi
The Witcher Dizisi

Netflix’in 2019’da en çok ses getiren dizilerinden biri de “The Witcher”. Aynı isimli kitap serisinden uyarlanan bir dizi. Aynı zamanda oldukça popüler olan bir oyun serisi de var. Hepimizin “Superman” olarak tanıdığı Henry Cavill, Geralt olarak başrolde. Geralt, sihirle yaratılmış ve mutasyona uğramış bir canavar. Geralt’ın yaşadığı dünyada savaş çıkar. Karmaşa içindeki bu dünyada, kaderi olan kızı bulmaya çalışır. Dizi oldukça ilgi çekici ve merak uyandırıcı. Bu arada, bu kadar konuşulmasının bir diğer sebebi ise, kadın oyuncuların, gerçek karakterlere dış görünüşte pek benzemiyor oluşu. Yennefer’in yaşının çok genç olması, yüz hatlarının benzememesi veya başka bir karakterin düz saçlı ve beyaz tenli olması. Şu anda Netflix’te tek bir sezonu var. Diğer sezonlarını da heyecanla bekliyorum.

3- Love Death & Robots (IMDB: 8.5)

Love Death & Robots Dizisi
Love Death & Robots Dizisi

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki “Love Death & Robots” şu ana kadar izlediğim en iyi animasyon dizilerinden biri. Animasyon deyip geçmeyin, çünkü bu yetişkinlere göre bir dizi ve ele alınan konular oldukça derin. Her bölümde çizimler, karakterler hatta senarist ve yönetmenler birbirinden farklı. Benim senaryo bakımından en çok beğendiğim bölümü, “Zima Blue”, görsel olarak en beğendiğim bölüm ise “Beyond The Aquila Rift” olmuştu. Keyif veren, üzerinde düşünmeyi sağlayan ve çoğu bölümünde görsel şölen sunan Love Death Robots dizisini kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum.

4- Riverdale (IMDB: 7.0)

Riverdale Dizisi
Riverdale Dizisi

Şu anda Netflix’te 3 sezon olmak üzere toplam 57 bölümü var. Gençlik dizisi olması, diziyi izlemeniz için bir engel olmasın. Şaşırtıcı ve hareket dolu senaryosu sayesinde, klasik gençlik dizilerinden daha farklı ilerliyor. Her şey, sakin ve sıradan bir kasaba olan Riverdale’de bir gencin cesedinin nehirde bulunması ile başlar. Bu olayın ardından, 3 ana karakterin  ve arkadaşlarının başından karanlık ve gizem dolu olaylar geçer. Bu arada oyuncu seçimleri ve oyunculuklar da gayet başarılı. Bu tarzdaki suç, polisiye, gençlik dizilerini seviyorsanız bunu da seversiniz diye düşünüyorum.

5- Atiye (IMDB: 7.6)

Atiye Dizisi
Atiye Dizisi

Bir tane de Türk dizisinden bahsedelim. “Atiye” fantastik, aksiyon, gizem türünde Hakan Muhafız’dan sonra 2. Netflix orijinal dizisi. Başrolde Beren Saat ve Mehmet Günsür gibi başarılı oyuncular var. Atiye dizisinin senaryosu, “Dünyanın Uyanışı” isimli kitaptan esinlenilmiş. Atiye, İstanbul’da sade bir yaşam süren bir ressam. Arkeolog Erhan’ın Göbeklitepe’de bir kazıda bulduğu sembolü gören Atiye, bu sembolün tablolarında sürekli çizdiği şeklin aynısı olduğunu fark eder. Bu sembolün ne olduğunu anlamak adına peşine düşer. Böyle sürükleyici ve kaliteli bir Türk dizisinin Netflix’te olması gerçekten gurur verici.

6- Bodyguard (IMDB: 8.1)

Bodyguard Dizisi
Bodyguard Dizisi

Şimdi de diğerlerine nazaran, tür bakımından daha farklı bir dizi ile devam edelim. Politik ve suç türündeki dizilerden hoşlanıyorsanız, Bodyguard‘ı da severek izleyeceksiniz. Game Of Thrones’dan tanıdığımız ana karakterimiz David, çocukları ile içinde bulunduğu trende bir terslik olduğunu anlar ve önceden planlanmış olan terör saldırısını önler. Ardından İçişleri Bakanı’nın özel koruması olur. Bakan savaş yanlısı, David ise savaş karşıtıdır. Ben normalde politik dizileri izlerken, çok sıkılırım fakat bu dizideki politik konuşmalar sizi boğmuyor. Aksiyon ve gerilim sahneleri tam tadında. Senaryosu da gerçekçi. Zaten çok uzun bir dizi de değil, toplamda 6 bölümü var.

7- You (IMDB: 7.8)

You Dizisi
You Dizisi

Bir çoğumuzu paranoyaya sürükleyecek kadar gerçekçi senaryosu ile, Netflix’in en çok izlenen dizilerinden biri olan “You” ile devam edeceğiz. Aşk hikayesi gibi başlayan dizide, zamanla işler çığrından çıkar. Joe, aşık olduğu kadın Beck’in hayatına gereğinden fazla girmeye, gizlice takip etmeye başlar. Takıntılı olan karakterini mümkün oldukça bastırmaya çalışsa da pek başarılı olamaz. İzleyici olarak dizinin başında sempati duyduğumuz Joe’nun gerçek yüzünü gördükçe, diğer karakterler ile empati yapmaya başlıyorsunuz. Son zamanlarda izlerken, farklı psikolojilere girdiğim enteresan bir dizi. Bana kalırsa, psikolojik gerilimin sonuna kadar hakkını veriyor ve duygu karmaşası yaşamanızı sağlıyor.

8- Mindhunter (IMDB: 8.6)

Mindhunter Dizisi
Mindhunter Dizisi

Şimdi sizlere önereceğim dizi, herkese göre değil, bunu baştan söylemek isterim. +18 kitleye daha çok hitap eden “Mindhunter”, Netflix’te gerçek cinayetleri konu alan nadir dizilerden biri. FBI’da eğitmen olan Holder, davranış bilimci Bill ile Amerika’nın en ünlü katilleri ile görüşmeler yaparlar, onları kategorize ederek belirli profiller oluşturmaya, katillerin aklı ile düşünüp cinayetleri işlenmeden önce önlemeye çalışırlar. Dizide rahatsız edici ve ürpertici sahneler de var. İlginç yanı ise oyuncuların dış görünüşlerinin asıl katiller ile birebir aynı olması. Anlatım olarak biraz yavaş ilerlese de son derece başarılı bir dizi.

9- Tidying Up with Marie Kondo (IMDB: 6.6)

Tidying Up Dizisi
Tidying Up Dizisi

“Marie Kondo” çıktığından bu yana 2 milyon adet satan ve 30’dan fazla ülkede yayınlanmış dünyanın en çok satan kitaplarından biri olan, “Derle, Topla, Rahatla” isimli kitabın yazarı. Programda Marie Kondo, her bölümde hayat tarzlarını değiştirmek isteyen ailelerin evlerine gidip, yaşam alanlarını düzenleme konusunda onlara yardımcı oluyor. Ev düzenleme tarzı şeyleri seviyorsanız, bu program sizler için tam bir yol gösterici olacak. Ben de bazen Marie Kondo’nun metodlarını uyguluyorum.

10- Next In Fashion (IMDB: 7.4)

Next İn Fashion Dizisi
Next İn Fashion Dizisi

Sıra geldi moda severlere, bu yarışmanın adı ” Next In Fashion”. Bir çok ünlü moda tasarım okullarını okumuş, kendi markalarını kurmuş ya da kurmayı isteyen tasarımcıların yarıştığı bir program. Her bölümde yarışmacılara farklı bir konsept veriliyor ve iki gün içinde sıfırdan konsepte uygun kıyafetler tasarlamaları isteniyor. Yarışmada her hafta moda sektöründen dünyaca ünlü isimler konuk jüri oluyor. İzlerken güzel vakit geçireceğiniz bir yarışma programı olacağına eminim.

Karantinada izlenecek en iyi Netflix dizileri tavsiyesi bu kadar. Umarım verdiğim tavsiye size yardımcı olmuştur. hoşçakalın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karantinada İzlenecek En İyi Netflix Dizileri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!