1. Haberler
  2. Otomotiv
  3. İşte Formula 1’in başlayacağı tarih!

İşte Formula 1’in başlayacağı tarih!

featured

Dünyanın en çok takip edilen ve en pahalı motorsporları organizasyonu olan Formula 1, corona virüsü salgını sebebiyle 2020 sezonuna başlayamamıştı. F1 CEO’su Chase Carey yaptığı açıklamada 5 Temmuz’da Avusturya GP’si ile sezonun başlayacağını düşündüklerini ve sezonun 15-18 yarışlık bir sezon olabileceğini belirtti!

Carey sezonun Avrupa ile başlayıp Asya’ya oradan da Amerika’ya uzanarak Orta Doğu’da biteceği bir takvimi onayladı. Ancak iptal edilen Fransa GP’si bu takvime giremiyor. Oluşturulan geçici takvim ile temmuz, ağustos ve eylül aylarında Avrupa yarışlarını seyircisiz bir şekilde gerçekleştirilecek. Bahreyn ve Abu Dhabi GP’leri ise aralık ayında yapılacak.

Carey yaptığı açıklamada, “Haziran ayının sonunda gerçekleştirilmesi planlanan Fransa GP’sinin olmayacağı açıklansa da F1 olarak yaz mevsiminde sezonun başlaması için daha emin bir hâl içindeyiz. Yarışlara temmuz ayında Avrupa’da başlamayı planlıyoruz sonrasında ise ağustos ve eylül aylarına kadar Avrupa’da kalmayı yarışları tamamlamayı düşünüyoruz.” dedi.

Carey ilk yarışın 3-5 Temmuz tarihlerinde Avusturya’da yapmayı planladıklarını da belirtti.

Carey, “Eylül, ekim ve kasım aylarında yine Avrupa’da, Asya’da ve Amerika’da yarışları düzenlemeyi aralık ayının öncesinde ise Bahreyn’de ve sezon finalinin gerçekleştirildiği Abu Dhabi’de yarışları yaparak sezonu 15-18 yarışla tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.


0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İşte Formula 1’in başlayacağı tarih!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!