1. Haberler
  2. Gündem
  3. İşte Dilan ve Engin Polat için istenen hapis cezaları

İşte Dilan ve Engin Polat için istenen hapis cezaları

featured

### Dilan ve Engin Polat Hakkında İddianame Tamamlandı

 

Gösterişli yaşamlarıyla dikkat çeken Dilan ve Engin Polat çifti hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, çift ve diğer 14 kişi “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama”, “yasa dışı bahis” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçlarından yargılanacak. İddianame, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunuldu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Dilan Polat hakkında yürütülen soruşturmayı tamamladı. Çeşitli suçlardan Dilan Polat için 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması istendi.

 

### Operasyonun Detayları

 

Geçen yıl Kasım ayında başlatılan operasyonlarda, Polat çiftinin şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyaller ve belgeler ele geçirildi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporunda, sahte fatura düzenleyerek 200 milyon liralık haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Soruşturma kapsamında 27 şirkete kayyum atanmış ve çift tutuklanmıştı.

 

### Mahkeme Süreci ve Tahliyeler

 

Sulh Ceza Hakimliği, 14 Haziran’da yapılan incelemede, bazı şüphelilerin adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verirken, Dilan ve Engin Polat dahil diğer 5 şüphelinin tutukluluk halinin devamına hükmetti. Bu gelişme, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve davanın sonucunu merakla bekleyenler için önemli bir adım olarak değerlendirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İşte Dilan ve Engin Polat için istenen hapis cezaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!