ISAF ve IMEX Fuarı kapılarını açtı

isaf-ve-imex-fuari-kapilarini-acti-leFF8uwc.jpg

ISAF ve IMEX Fuarı kapılarını açtı / Haberin Peşinde Urfa

26. ISAF Uluslararası Güvenlik, Ülke Güvenliği, Siber Güvenlik, Akıllı Yaşam, Yangın ve İSG Fuarları ile 2. IMEX Teknoloji ve Bilişim Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı

 13-16 Ekim tarihleri arasında sektör profesyonellerini bir araya getirecek fuar, yurt içi ve yurt dışından 30 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayacak. Açılış konuşmalarında önemli verileri açıklayan dernek başkanları dünya pazarındaki payımızı artırmanın yolunun teknoloji ve yazılım olduğu vurgusunu yaptı.

Açılış konuşmasını, Marmara Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Bayram, Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği MOBİSAD Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, TÜYAFED Yazılımcılar Federasyonu Başkanı Mustafa Çalış, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği (TGBD) Başkanı Faruk İnaltekin yaptı. 

Fuarda, eş zamanlı gerçekleşen Teknoloji, BİLİŞİM ve Bilişim Zirvesinde Dijital Devrim; Metaverse, Savunma ve Siber Güvenlik, Sürdürülebilir Enerji, Ar-Ge, İnovasyon, Yazılım, Yapay Zeka gibi konu başlıkları ele alındı. Yeni teknolojilerin günlük yaşantımızdaki olumlu ve olumsuz etkileri ile dijitalleşmenin hayatımıza yeri enine boyuna değerlendirildi.

Dünyada 565 milyar dolarlık yazılım hacmi var

TÜYAFED Yazılımcılar Federasyonu Başkanı Mustafa Çalış, ülkemizde temas ettiğimiz her alanın yazılımdan geçtiğine dikkat çekerek ülkemizin şu an hak ettiği noktada olmadığını ifade etti. “Biz de bir çatı kurum olarak, ülkemizde bu sektörün bileşenlerini bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Ülkemizde 2021 yılında 4 milyar dolar yazılım ihracatı gerçekleştirildi. Telekominikasyon, savunma ve sağlık sektöründe yapıldı. Çalışmaları artırabilmek için güç birliğine gittik ve 41 STK ile sözleşme imzaladık. Dünya 565 milyar dolarlık yazılım hacmine sahip. Ülkemizin de bu pastadan payını alması gerekiyor. Şu an büyüme kapasitesinde 21.sıradayız.İlk 10 ekonomi arasına girmemiz için de yazılımda seferberlik ilan edilmesi gerekir.” dedi.

25 binin üzerinde bir katılım hedefleniyor

Bugün dünyanın en önemli konusunun Bilişim, Yazılım, Haberleşme Teknolojileri ve tüm yeni teknolojileri olduğuna dikkat çeken Marmara Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Bayram, “Şu an 25 binin üzerinde yerli ve yabancı davetlimizin fuarımızı ziyaret edeceğini öngörüyoruz. Önümüzdeki yıl ise, yüzde 50’lik bir büyüme yaşanmasını hedefliyoruz” dedi.

Bir toplumun gelişmesinin temeli “Dijitalleşme”

Günümüzde, birçok alanda telekomünikasyon ve mobil iletişim araçlarının hayatımıza katma değer sağladığını ifade eden Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği MOBİSAD Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, ülke olarak gerekli katma değeri sağlayabileceğimiz bu sektörlerin değerini arttıracak şekilde kuralları oluşturmamız gerektiğinden bahsederek bu alanda çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Digitalleşmeyi toplumda bireyle buluşturan tarafız.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği (TGBD) Başkanı Faruk İnaltekin, “Birçok kurumun aynı noktada, aynı hedefte ve aynı düşüncede buluşması gerekiyor. STK’lar, bilişimciler, özel sektör, üniversite hocaları, kamu otoriteleri yazılım temelli ekonomik kalkınmayı desteklemek için birlikte hareket etmeli” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Exit mobile version