1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Instagram videolarına reklam geliyor

Instagram videolarına reklam geliyor

featured

Instagram, videoların yüksek izlenme oranları ve IGTV’deki canlı yayınlarda yaşanan artışı gelire çevirmek için harekete geçti. Artık kullanıcıların çektiği videolara reklam alınacak. Canlı yayınlarda ise dijital rozetler satılacak. Youtube’a ciddi anlamda rakip olmaya hazırlanan Instagram, reklam gelirlerinin yüzde 55’ini kullanıcılara dağıtacak.

Instagram, video konusunda Youtube’a rakip olma yolunda önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki haftadan itibaren IGTV’de belli sürenin üzerindeki videolara reklam alınmaya başlanacak. Bloomberg’de yer alan habere göre sosyal medya devi, corona virüsü krizi sırasında, Instagram üzerinden para kazanan kullanıcılarının kazançlarını yükseltmek için bu adımı attı. Aynı Youtube gibi, reklamlardan elde edilecek gelirin yüzde 55’i kullanıcılar ile paylaşılacak.

İLK ETAPTA ROZET GELİRİ KULLANICININ OLACAK

SALGIN, SOSYAL MEDYA FENOMENLERİNİ ETKİLEDİ

CANLI YAYIN İZLENME ORANI YÜZDE 70 ARTTI

Yapılacak bu yenilikler tabii ki sadece sosyal medya fenomenlerine para kazandırmayacak. Instagram ve onun sahibi olan Facebook da gelirlerini artıracak. Karantina döneminde evlerine kapanan insanların Instagram’da canlı yayın izleme oranı mart ayında, şubata oranla yüzde 70 arttı. Buna rağmen yayını yapan ya da videolar çeken kullanıcılar, Youtube’takinin aksine Instagram üzerinden doğrudan gelir elde edemiyordu.

15 SANİYELİK ÖZET, IGTV’YE YÖNLENDİRECEK

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Instagram videolarına reklam geliyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!