1. Haberler
  2. Yaşam
  3. İlk kadın ortodontist Ayşe Mayda 105 yaşında hayata gözlerini yumdu

İlk kadın ortodontist Ayşe Mayda 105 yaşında hayata gözlerini yumdu

featured

İlk kadın ortodontist Ayşe Mayda 105 yaşında hayata gözlerini yumdu / Haberin Peşinde Urfa

Ortodonti alanında Türkiye’nin ilk kadın uzmanı olan 105 yaşındaki Ayşe Mayda, İzmir’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İzmir’in Konak ilçesinde yaşayan Ayşe Mayda, geçen çarşamba günü rahatsızlanmasının ardından kentte bulunan özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Yaşlılığa bağlı çoklu organ yetmezliği ve zatürre teşhisi konulan Mayda, dün gece yaşamını yitirdi. Ortodonti alanında Türkiye’nin ilk kadın uzmanı olan Ayşe Mayda’nın cenazesi, yarın Hacı Ahmet Tatari Camisi’nde öğlen namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kokluca Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedilecek.

Ayşe Mayda kimdir?

İzmir’de 1916 yılında dünyaya gelen Mayda, İstanbul Üniversitesinin, o dönemki adıyla “Diş Tababeti Mektebi”nden 1941 yılında mezun oldu. Ortodonti alanında Türkiye’nin ilk kadın uzmanı olarak 4 yıl sonra İzmir’de muayenehanesini açan Mayda, birçok dernekte görev aldı.Ayşe Mayda, elde ettiği başarının kaynağı olarak gördüğü ve ilk gençlik döneminde İzmir’de iki kez görme şansı bulduğu Atatürk’e dair anılarını da gazetecilerle paylaşmıştı.

KAYNAK: AA

İzmir, ayşe mayda, ilk kadın ortodontist, YAŞAM Haberleri

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İlk kadın ortodontist Ayşe Mayda 105 yaşında hayata gözlerini yumdu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!